Košarka

Sjajan debi Zvonimira Ivišića nakon pritiska Kentuckyja za dozvolu za nastup

Branimir Korać • nedjelja, 21.01.2024.
Sjajan debi Zvonimira Ivišića nakon pritiska Kentuckyja za dozvolu za nastup

Mladi hrvatski reprezentativac Zvonimir Ivišić napokon je dobio dozvolu za nastup za Kentucky i odmah je pokazao zašto je John Calipari radio toliki pritisak da mu se osigura dozvola čim prije...

Tri mjeseca čekao je Zvonimir Ivišić dozvolu za nastup za Kentucky i ona je napokon stigla. Pritiskao je slavni trener John Calipari odgovorne da se riješi Ivišićev slučaj, a brzo je bilo jasno i zašto.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U debiju u dresu Wildcatsa, Ivišić je odmah zaradio simpatije navijača i bio jedan od ključnih u pobjedi protiv Georgije 105:96.

Dozvola za nastup stigla je manje od šest sati prije dvoboja protiv Georgije, a odmah je imao veliki utjecaj na igru.

U prvih pet minuta na parketu imao je 11 poena, tri skoka, dvije asistencije i dvije blokade uz 3/3 za tricu. U jednoj seriji upiosao je osam poena zaredom.

Susret je završio s 13 poena (2/3 za dva, 3/4 za tri) uz pet skokova, tri blokade, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

"Pred njim je još puno posla, ali dobro je krenuo. Trebalo je dugo vremena da napokon dobije dozvolu i hvala svima koji su radili na njegovom slučaju", rekao je Calipari koji je ranije poručio da svo to čekanje nije fer prema Ivišiću s obzirom da su brojni igrači već dobili dozvolu i igraju.

FOTO - SC Derby, Filip Roganovic

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!