Tenis

Poznate još dvije četvrtfinalistice Australian Opena, Jastremska i Noskova do rezultata karijere

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.01.2024.
Poznate još dvije četvrtfinalistice Australian Opena, Jastremska i Noskova do rezultata karijere
Foto: EPA

Iako su u susrete osmine finala ušle u statusu autsajdera, Linda Noskova i Daana Jastremska prošle su dalje i međusobno će igrati u četvrtfinalu...

Malo tko je mogao predvidjeti da će o jednoj polufinalistici Australian Opena odlučivati Dajana Jastremska i Linda Noskova. Iskusnija Jastremska imala je tijekom karijere ogromne oscilacije u igri, jedno vrijeme bila je i na prisilnoj pauzi zbog suspenzije, ali ove godine u Melbourneu igra sjajno.

Igraj na mečeve Australian Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jastremska je iz kvalifikacija ušla u glavni turnir i dosad je već izbacila dvije Grand Slam pobjednice iako je u kvalifikacijama sve tri pobjede upisala u tri seta. Jednu od te tri pobjede upisala je protiv Lee Bošković.

U glavnom ždrijebu bila je opuštenija, igrala je bolje i prvo je izbacila Marketu Vondroušovu, a sada i Viktoriju Azarenku.

Slavila je Jastremska za dva sata i deset minuta sa 7:6, 6:4 u susretu u kojem je Azarenka ispuštala olako prednost do koje bi dolazila.

Na kraju je Ukrajinka, sada već uobičajeno bez rukovanja s Bjeloruskinjom, otišla do pobjede i svog prvog četvrtfinala na Grand Slam turnirima.

Moglo se dogoditi i ukrajinsko četvrtfinale, ali Elinu Svitolinu zaustavila je ozljeda. Svitolina je bila favorit protiv mlade Čehinje Linde Noskove, ali na kraju ipak nije dohvatila četvrtfinale.

Noskova je juniorska pobjednica Roland-Garrosa iz 2021. godine, a na Grand Slam turnirima nikada nije u seniorskoj konkurenciji otišla dalje od drugog kola. Sve do ovogodišnjeg Australian Opena.

Australian Open, osmina finala:
Dajana Jastremska (Ukrajina, Q) - Viktoria Azarenka (-, 18) 7:6(6), 6:4
Linda Noskova (Češka) - Elina Svitolina (Ukrajina, 19) 3:0 predaja

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!