Europsko prvenstvo 2024., nokaut faza, polufinale, 26.01.2024, 20:30 h
Danska
Danska 29:26 Njemačka
Njemačka

Danska u drugom poluvremenu nadigrala Njemačku i izborila finale Eura

Branimir Korać • petak, 26.01.2024.
Danska u drugom poluvremenu nadigrala Njemačku i izborila finale Eura
Foto: EPA

Danska će se boriti s Francuskom za titulu europskog prvaka. U polufinalu su Danci nadigrali domaćina Njemačku od koje su bili bolji s 29:26...

Za razliku od Francuske, Danska je pitanje pobjednika riješila unutar regularnog vremena, no kao i u prvom polufinalnom susretu, i ovaj je imao dva posve različita poluvremena.

Igraj na utakmice EP u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pred 20 tisuća uglavnom njemačkih navijača u Kölnu domaćin je dobro otvorio utakmnikcu i uglavnom izgledao bolje u prvom poluvremenu. Uspjeli su Nijemci doći i do tri gola prednosti, ali nisu uspjeli prelomiti susret na svoju stranu i na odmor se otišlo s 14:12 za Njemačku. Točku na i prvog dijela stavio je Emil Jakobsen, strijelac četiri zgoditka u tih prvih pola sata igre i prvo ime Danske u tom razdoblju. Upravo on postigao je posljednja dva danska gola u prvom poluvremenu te je smanjivao na dva gola minusa.

No baš kao i Francuzi, i izabranici Nikolaja Jacobsena uzeli su čitavu ruku kada im je ponuđen mali prst. Kada je jednom okrenula prednost na svoju stranu Danska domaćinu Prvenstva nije ostavila nikakvu mogućnost da se vrati u susret. Scenarij koji smo u njenoj režiji, u najvažnijim utakmicama, viđali nemali broj puta.

Drugo poluvrijeme Danska je otvorila serijom 4:1, okrenula je momentum na svoju stranui, a kako je vrijeme odmicalo, tako je i rasla razlika pa je Danska u 53. minuti imala i najviših 26:21.

Imala je Njemačka još završni pokušaj da uhvati priključak, smanjila je na 28:26, ali Mikkel Hansen prekida njemačku seriju i Danska može slaviti.

Jakobsen i Mikel Hansen u ovu su pobjedu ugradili svaki po pet pogodaka uz jedan promašaj, a toliko je puta precizan bio i Pytlick, ali uz 50 posto uspješnosti šuta. Polovično uspješan bio je i Mathias Gidsel s učinkom 4/8. Landin i Nielsen skupili su zajedno 13 obrana.

Na drugoj strani najviše je pogodaka, također pet, postigao Renars Uscins, dok je Andreas Wolff 11 puta bio uspješniji od danskih šutera.

Europsko rukometno prvenstvo, polufinale:
Njemačka - Danska 26:29 (14:12)

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Europsko prvenstvo 2024., nokaut faza

polufinale

Francuska34:30 *Švedska
Danska29:26Njemačka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!