Nogomet

Ivo Grbić nije imao debi iz snova za Sheffield Utd.

HINA, Petar Jenjić • subota, 27.01.2024.
Ivo Grbić nije imao debi iz snova za Sheffield Utd.
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Sheffield United izgubio je kod kuće protiv Brightona rezultatom 5:2 u utakmici šesnaestine finala FA kupa. Ivo Grbić imao je debi na vratima domaće momčadi i neće ga pamtiti po dobrom...

U prvoligaškom duelu četvrtog kola engleskog FA kupa, nogometaši Brightona u gostima su pobijedili Sheffield United s čak 5:2.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Junak pobjede Brightona bio je Portugalac Joao Pedro koji je postigao tri pogotka, od čega dva udarcima s bijele točke. U završnici prvog dijela za domaći sastav su strijelci bili Hamer i Osula, dok je prvi pogodak za goste dao Bounanotte, kada je fantastično pogodio rašlje s 25 metara udaljenosti. U nadoknadi je slavlje gostiju zaokružio Welbeck za konačnih 5:2.

Vrlo ružnu premijeru u Sheffield Unitedu tako je imao hrvatski reprezentativni vratar Ivo Grbić koji je prije nekoliko dana napustio madridski Atletico te stigao u Sheffield United, inače posljednju momčad na ljestvici Premier lige. Pet primljenih golova nikako nije ohrabrujući start za nekadašnjeg golmana Hajduka i Lokomotive.

U Liverpoolu su se također sudarili premierligaši, a Luton je iznenadio Everton i pobijedio 2:1. Pobjednički pogodak Luton je postigao u 96. minuti, a strijelac je bio Woodrow. Prije toga su gosti vodili 1:0 nakon autogola Mikolenka u 39. minuti, dok je jedini pogodak za Evertonu dao Harrison u 55. minuti.

U prethodna dva dana četvrto kolo FA kupa su preskočili samo Bournemouth i Manchester City, dok će ponovljene utakmice igrati Aston Villa - Chelsea, Nottingham Forest - Bristol City i Coventry - Sheffield Wednesday.

U nedjelju se sastaju West Bromwich - Wolverhampton, Watford - Southampton, Liverpool - Norwich i Newport City - Manchester United, dok u ponedjeljak igraju Blackburn - Wrexham.

FA kup, 1/16 finala:
Sheffield Utd. - Brighton 2:5
Everton - Luton 1:2
Leeds - Plymouth 1:1
Leicester - Birmingham 3:0

FA kup

1/16 finala

Bristol City0:0Nottingham Forest
Chelsea0:0Aston Villa
Sheffield Wednesday1:1Coventry City
Tottenham0:1Manchester City
Ipswich1:2Maidstone
Everton1:2Luton Town
Leeds United1:1Plymouth Argyle
Leicester City3:0Birmingham City
Sheffield United2:5Brighton & Hove
Fulham0:2Newcastle

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!