Nogomet

Lokomotiva želi nastaviti pobjednički niz, Varaždin traži iskupljenje

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 02.02.2024.
Lokomotiva želi nastaviti pobjednički niz, Varaždin traži iskupljenje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Susretom između Lokomotive i Varaždina bit će otvoreno 21. kolo SuperSport HNL-a. Lokosi su odlično ušli u nastavak sezone, Varaždin ne tako dobro…

Ako su pobjedu Lokomotive na Maksimiru protiv Dinama u prvom ovogodišnjem susretu mnogi bili skloni pripisati isključivo Dinamovoj slabosti, Lokosi su se potrudili pokazati kvaliteti u prošlom kolu Velikoj Gorici. "Potvrdili" su pobjedu protiv Dinama, nadigrali Goricu i zasluženo slavili.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon te dvije pobjede, žele i treću. Ovaj put bit će domaćini u Kranjčevićevoj protiv Varaždina i samo na papiru to bi trebao biti lakši dvoboj nego prošla dva. Međutim nerijetko ti lakši postanu teži stoga u Lokomotivi nemaju pravo na bilo kakvo opuštanje nakon dva prošla dobra rezultata.

I ove zime nastavio se trend odlazaka bitnih karika, ali Lokomotiva se uvijek dočeka na noge, pronašla je "unutarnje rezerve" i pokazala da Silvijo Čabraja zna kako najbolje voditi ovu momčad. Ovaj put preporodio je Duju Čopa koji je zabio hat-trick Dinamu, dodao je jedan pogodak Gorici, a osim njega i ostali su bili na visokoj razini.

Od Varaždina se očekivalo više na otvaranju drugog dijela sezone. Ugostio je Slaven Belupo, ali nije pokazao dovoljno da bi zaslužio bodove. Farmaceuti su slavili s 2:1, a uz standardno dobrog kapetana Igora Postonjskog, u tom susretu varaždinskoj publici u dobrom svjetlu predstavio se novopridošli i vrlo agilni Jurica Poldrugač.

Dojam je da Varaždinu još treba vremena da dostigne zadovoljavajuću razinu forme, većim dijelom susreta izgledao je dosta jalovo dok je Slaven Belupo znao iskoristiti prilike koje su mu se ukazale i to kod oba pogotka nakon pogrešaka domaćina. Prvo je Lepinjica pročitao dodavanje na varaždinskoj polovici, a zatim je Drožđek skrivio kazneni udarac dosta neopreznim startom.

Moglo bi biti zanimljivo danas u Kranjčevićevoj, nema razloga da ne gledamo otvorenu i kvalitetnu utakmicu. Lokosima je "zamirisala" Europa, a Varaždin treba pobjedu nakon lošeg dojma protiv Slavena.

Što su rekli

Marin Leovac, igrač Lokomotive: "Odlično smo krenuli i nadam se da ćemo i nastaviti u tom ritmu. Malo je tko očekivao da ćemo krenuti sa šest bodova, ali odigrali smo dvije utakmice na visokoj razini protiv jakih protivnika i zasluženo slavili. Nadali smo se i vjerovali i to smo pokazali i na terenu. Nadam se da ćemo protiv Varaždina biti puni pozitivne energije jer nas samo tri boda dijele od četvrtog mjesta i Europe. Nastavak pobjedničkog niza bi bio potvrda naše kvalitete."

Nikola Šafarić, trener Varaždina: "Dečki su svjesni da nas čeka utakmica u kojoj moramo biti na najvišoj mogućoj razini ako nešto želimo napraviti. Lokomotiva je jako moćna, trkački možda i najmoćnija, u tranziciji je odlična, dobra u posjedu, zna što radi. Potpuno smo okrenuti roj utakmici i svjesni da moramo biti na najvišoj mogućoj razini."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Kranjčevićeva, 17:00

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Lokomotiva: Bubanja (ozljeda)

Varaždin: -

Prošli dvoboj

Varaždin i Lokomotiva u prošlom dvoboju odigrali su bez pogodaka. Potpuno suprotno tome, u prvom ovosezonskom dvoboju u Kranjčevićevoj završilo je 3: i to nakon što je Varaždin imao 2:0 i 3:1.

Prognoza

Lokomotiva je odlično krenula i ta dobra izdanja na početku godine stavljaju je u ulogu favorita. No kompletni Varaždinci probat će iznenaditi i barem pokušati ostati neporaženi.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!