Košarka

Talentirani Ružić potpisao prvi profesionalni ugovor za Joventut

HINA, Petar Jenjić • petak, 02.02.2024.
Talentirani Ružić potpisao prvi profesionalni ugovor za Joventut
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Joventut je službeno objavio vijest o Michaleu Ružiću koji je potpisao ugovor s klubom do polovice 2029. godine. 17-godišnjaku je to prvi profesionalni ugovor...

Hrvatski 17-godišnji košarkaš Michael Ružić produžio je ugovor sa španjolskim prvoligašem Joventutom za dodatnih pet sezona, do 30.lipnja 2029., priopćio je klub iz katalonskog gradića Badalone.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ružiću, koji je već debitirao za prvu momčad Joventuta u španjolskom prvenstvu i Eurokupu, ovo je prvi profesionalni ugovor.

"Iskazao je spektakularni talent pa je već u prvoj sezoni bio ključan tijekom rotiranja igrača", izvijestili su crno-zeleni.

206 centimetara visoki krilni centar došao je prošlo ljeto u Joventut iz Zadra. Stigao je kako bi igrao u podmlatku, ali se ozljedilo nekoliko igrača prve momčadi zbog čega je dobio priliku koju je iskoristio.

Katalonski klub, u kojem igra 36-godišnji hrvatski centar Ante Tomić, naveo je kako je Ružić pokazao zrelost na terenu premda je maloljetan.

"Unatoč svojim godinama već se ravnopravno natječe. Kada fizički ojača, moći će igrati na maksimalnoj razini. Jako je talentiran, s dobrim osnovama i razumijevanjem igre u napadu i obrani", izjavio je Joventutov sportski direktor Jordi Martí.

Ružić je najbolju utakmicu odigrao u studenom protiv Paris Basketballa u Eurokupu kada je ubacio 17 koševa i skupio 21 valorizacijski bod. Nedavno je i protiv Hapoel Tel Aviva zabio 11 koševa ostvarivši 15 valorizacijskih bodova. Paris je vodeća, a Hapoel drugoplasirana momčad skupine A Eurkupa gdje se nalazi deset klubova. Joventut zauzima četvrto mjesto.

"Zahvalni smo mu što je odabrao nas, produženje njegovog ugovora je budućnost Joventuta", rekao je Martí.

Joventut, čije ime na katalonskom jeziku znači Mladost, zauzima deseto mjesto u španjolskom prvenstvu među 18 klubova. Ima 11 pobjeda i devet poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!