Nogomet

Dinamo traži prvu pobjedu protiv Gorice u ovoj sezoni

Petar Jenjić • nedjelja, 04.02.2024.
Dinamo traži prvu pobjedu protiv Gorice u ovoj sezoni
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Dinamo će danas u 21. kolu SuperSport HNL-a pokušati uhvatiti formu. Protivnik će biti Gorica, momčad koja nije u najboljoj formi, ali ekipa koja još od Modrih nije izgubila ove sezone...

Danas su na rasporedu preostale dvije utakmice 21. kola SuperSport HNL-, a posljednja od njih igra se s početkom u 17:15 na stadionu u Maksimiru. Dinamo će ugostiti Goricu, a dvoboj će suditi Patrik Kolarić, pomagat će mu Marjan Tomas i Kruno Šarić, četvrti sudac je Oliver Romić, a u VAR sobi su Dario Bel i Ivan Matić.

Igraj na Dinamo - Gorica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon odlično odrađenih priprema, Dinamu je kao pljuska stiglo gostovanje Lokomotive u Maksimiru i njena pobjeda s 3:0 uz hat-trick Duje Čopa. Uslijedilo je gostovanje kod Istre 1961, a utakmica na Aldo Drosini nije bila pretjerano zanimljiva. Igralo se jako tvrdo, nijedna ekipa nije briljirala, ali ipak su Modri bili bolji za pogodak Maura Perkovića.

Gorica je u drugi dio sezone krenula vodstvom od 2:0 protiv Rijeke, ali na kraju je ipak upisala poraz od 3:2, nakon čega je ponovno igrala na domaćem terenu. U goste su stigli Lokosi koji su slavili s 2:1 čime je produžen niz Gorice bez prvenstvene pobjede još od 26. studenog prošle godine i slavlja protiv Rudeša (3:0).

Tijekom tjedna momčad Dinka Jeličića odigrala je i jednu prijateljsku utakmicu protiv niželigaša Maksimira kojeg je svladala s visokih 4:0. Dva puta zabijao je Lenny Ilečić, dok su po jednom pogodak postigli Mateo Leš i Sven Blummel.

Ove dvije momčadi odigrale su dvije prvenstvene utakmice ove sezone. U prvoj je na Maksimiru završilo bez pogodaka, a u drugoj je Dinamo poveo preko Arijana Ademija, ali je Gorica okrenula i slavila zahvaljujući pogocima Nikole Vujnovića i Ante Mateja Jurića.

Upravo Vujnovića neće biti u kadru Gorice zbog ozljede lista, od ranije su ozlijeđeni Merveil Ndockyt i Valentino Majstorović, dok su Momčilo Raspopović i Filip Mrzljak suspendirani zbog kartona. Kod Dinama zbog ozljede nema Boška Šutala, dok će Dino Perić u ponedjeljak na preglede, ali će danas biti na klupi ako zatreba. Problema s povišenom temperaturom imao je Takuya Ogiwara.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Vidim da Gorica nije u nekom dobrom nizu, ali ja se nekako bavim samo našim problemima, smatram da tu ima dosta prostora za poboljšati našu igru. Isto tako dolazi nam protivnik koji je u posljednje vrijeme za nas tvrd orah i protiv njega se teško osvajaju bodovi. To je ekipa koju još nismo pobijedili ove sezone tako da nam motiva neće nedostajati, a bit ćemo maksimalno spremni jer moramo napraviti sve kako bi osvojili tri boda."

Dinko Jeličić, trener Gorice: "U ovom trenutku nama je svaki protivnik najteži jer moramo probiti barijeru i prekinuti loš niz. Da je bilo tko s druge strane, bilo bi nam isto, ne možemo razmišljati o protivniku, nego o sebi. Koncentracija kvalitete u Dinamovom kadru prisutna je i dalje, bez obzira je li u krizi ili nije. Na nama je da pokušamo iskoristiti neke njihove slabosti."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion u Maksimiru, Zagreb, 17:15

Suci: Patrik Kolarić, Marjan Tomas, Kruno Šarić; 4. sudac: Oliver Romić: VAR: Dario Bel, Ivan Matić

Nedostaju

Dinamo: Šutalo (ozljeda), Perić pod upitnikom

Gorica: Vujnović, Ndockyt, Majstorović (ozljeda), Mrzljak, Raspopović (kartoni)

Zadnji susret

U utakmici 12. kola Gorica je na domaćem terenu napravila preokret i slavila s 2:1.

Prognoza

Dinamo se mora probuditi i iskoristiti posrtaje rivala za povratak na vrh lige. Od Modrih danas očekujemo tri ili više postignutih pogodaka.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!