Nogomet

Predsjednik Betisa: 'Želimo se približiti finalu Konferencijske lige, a to počinje pobjedom nad Dinamom'

Branimir Korać, HINA • srijeda, 07.02.2024.
Predsjednik Betisa: 'Želimo se približiti finalu Konferencijske lige, a to počinje pobjedom nad Dinamom'
Foto: EPA

Španjolski nogometni prvoligaš Real Betis želi osvojiti Konferencijsku ligu, a taj put namjerava započeti pobjedom nad zagrebačkim Dinamom za tjedan dana, rekao je u srijedu Betisov predsjednik Ángel Haro.

Naša ideja je boriti se u svim natjecanjima kako bismo došli što dalje i ako je moguće osvojili titulu. Cilj jest ambiciozan premda imamo na umu da se i drugi klubovi natječu kako bi pobijedili, izjavio je Haro u Sevilli na konferenciji za medije.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Betis, osmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, igrat će s Dinamom 15. veljače u Sevilli utakmicu 16-ine finala Konferencijske lige, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

"Cilj nam je zauzeti što više mjesto u španjolskom prvenstvu, te se što je više moguće približiti finalu Konferencijske lige. A to počinje pobjedom ovdje nad Dinamom", napomenuo je.

Betis je u srijedu trenirao bez ozlijeđenih veznih igrača Isca Alarcona i Guida Rodrigueza, napadača Ayozea Pereza, te braniča Marca Bartre i Abnera Viniciusa da Silve Santosa. Nije bilo ni napadača Cedrica Bakambua dovedenog prije tjedan dana iz Galatasaraya, jer se s reprezentacijom DR Konga nalazi na prvenstvu Afrike.

"Šteta zbog ozlijeđenih igrača, posebno nas boli izostanak Isca zbog njegovog učinka i zbog svega što je dao momčadi," rekao je Haro. Ofenzivni Isco je u nedjelju u utakmici s Getafeom ozlijedio bedreni mišić lijeve noge pa će propustiti utakmice s Dinamom. U toj utakmici je i branič Abner iznesen s travnjaka pa niti njega neće biti neko vrijeme.

"Ozlijedio je zglob. Izostanak njih obojice će nas oslabiti u sportskom smislu," napomenuo je predsjednik.

Betis će u petak gostovati u španjolskom prvenstvu kod Cadiza, koji se nalazi u zoni ispadanja, a onda se posvetiti idućem protivniku Dinamu.

"Zeleno-bijeli" su u posljednjem danu zimskog prijelaznog roka doveli španjolskog repezentativca Pabla Fornalsa iz West Hama, ali 27-godišnjeg veznjaka nisu prijavili za igranje u Konferencijskoj ligi. Zbog informatičkog problema nastalog u londonskom klubu neposredno uoči zatvaranja roka, a koji se poklopio s rokom za prijavu igrača za Konferencijsku ligu, trener Manuel Pellegrini je ostavio već napravljeni popis.

Betis je mogao napraviti tri izmjene na popisu u odnosu na prvi dio sezone.

"Ti posljednji sati su bili doista stresni. Već sam se bio oprostio od suigrača u West Hamu, agent mi je rekao da je sve u redu, a onda iznenada informatički program nije potvrdio transfer," izjavio je Fornals u srijedu tijekom predstavljanja u Betisu. "Tu noć nije spavala niti moja obitelj niti 'Betisova obitelj", ali idući dan je sve bilo riješeno pa smo odahnuli", dodao je.

Fornals je prošle sezone s West Hamom osvojio Konferencijsku ligu, a u rujnu i prosincu 2021. je igrao protiv Dinama u skupini Europske lige. Iznenadio se stoga kada je vidio da nije na popisu Betisovih igrača s pravom nastupa protiv "Modrih".

"Letio sam (iz Londona prema Sevilli) u trenutku objave popisa. Kada sam sletio saznao sam da nisam na njemu", ispričao je. "Idući dan sam pitao trenera, a on mi je dao logično i korektno objašnjenje promjena koje je napravio na popisu. Nedostajao mu je središnji branič", dodao je.

Iz Betisa su u siječnju otišli vezni igrači Andres Guardado (u meksički Leon) i Luiz Henrique (brazilski Botafogo), te napadač Borja Iglesias (Bayer Leverkusen). Umjesto njih su za utakmice s Dinamom prijavljeni američki reprezentativni veznjak Johnny Cardoso (doveden iz brazilskog Internacionala), te napadač Bakambu i branič Riad.

FOTO: EPA/Raul Caro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!