Nogomet

Olmo: 'Modrić je dokazao da je jedan od najboljih na svijetu, mladi sigurno uče od njega'

Filip Mihoković • utorak, 13.02.2024.
Olmo: 'Modrić je dokazao da je jedan od najboljih na svijetu, mladi sigurno uče od njega'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Dani Olmo u izjavama rijetko kada propusti priliku spomenuti Hrvatsku, Zagreb i Dinamo, a tako je bilo i pri najavi utakmice njegovog RB Leipziga s Real Madridom. Španjolac se tijekom izjave dotakao igranja u Vukovaru te pružanja pomoći potrebitima...

Bivši dinamovac Dani Olmo najavio je večerašnji susret osmine finala Lige prvaka u kojoj će snage odmjeriti RB Leipzig i Real Madrid. Olmo je u Zagrebu kao igrač Dinama proveo šest godina, a sada se u razgovoru za AS posebno dotaknuo kapetana Vatrenih Luke Modrića te bavljenjem humanitarnim aktivnostima, još jednom dokazavši značaj koji za njega ima Hrvatska.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Veznjak Leipziga dobro poznaje hrvatskog kapetana, a smatra da mlada jezgra igrača Kraljevskog kluba može puno napredovati učeći od osvajača Zlatne lopte:

"Modrić je dokazao da je jedan od najboljih na svijetu, općenito i na svojoj poziciji, ali oni koji dolaze, poput Camavinge, Bellinghama i Tchouamenija, su mladi i siguran sam da uče od Modrića i veterana poput Kroosa. Modrića znam osobno, on je primjer na terenu i van terena. Svi će naučiti nešto od njega."

Olmo je i u prijašnjim intervjuima isticao interes za hrvatsku povijest, a inspiraciju za pomoć potrebitim obiteljima pronašao je igrajući za Dinamo u Vukovaru:

"Igrao sam utakmice u gradovima koji su bili bombardirani, poput Vukovara. Osjetio sam da moram pomoći Hrvatskoj i obiteljima na neki način. Baš kao u Španjolskoj, surađivao sam s udruženjem obitelji i prijatelja djece s onkološkim bolestima iz Katalonije."

Bila je to još jedna demonstracija nesebičnosti i empatije miljenika zagrebačke publike, koja će zasigurno imati podijeljene emocije pri navijanju, u okršaju dvaju bivših veznjaka Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!