Košarka

Dubrava u polufinalu SuperSport Kupa Krešimir Ćosić: 'Sljedeći protivnik? Neka bude Cibona'

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.02.2024.
Dubrava u polufinalu SuperSport Kupa Krešimir Ćosić: 'Sljedeći protivnik? Neka bude Cibona'
Foto: EPA

Košarkaši Dubrave bili su prvi koji su izborili prolaz u polufinale Kupa Krešimir Ćosić. U četvrtfinalu su bili bolji od Vrijednosnica Osijek s 87:70...

Dubrava je u četvrtfinale SuperSport Kupa Krešimir Ćosić ušla kao favorit. Protiv Vrijednosnica Osijek tražila je i očlekivala pobvjedu i na kraju ju je i proslavila. Predvodio ju je Karlo Vragović koji je ubacio 18 poena.

Igraj na utakmice SuperSport Kupa Krešimir Ćosić na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Smatram da je ovo velik uspjeh za Dubravu. Znali smo da Osijek ima kvalitete, ali držali smo se dogovora, sveli smo ih na minimum, zatvorili smo reket jer smo znali da su tu dosta dobri. Bila je to fizička utakmica, od prve do posljednje minute, a u kupu je sve moguće. Mi se sad okrećemo polufinalu, a finalu se sportski nadati", poručio je Vragović.

Protivnika u polufinalu saznat će nakon što budu odigrani svi susreti četvrtfinala. Odmah nakon posljednjeg četvrtfinalnog dvoboja, bit će održan ždrijeb parova polufinala.

"Što se tiče želja za polufinale - neka bude Cibona, to je moj bivši klub. Oni imaju smanjenu rotaciju, a mi smo mlada ekipa i mislim da se možemo potući s njima. Posljednjih par mjeseci smo, i na Alpe Adria utakmicama, i u prvenstvu, pokazali da možemo igrati na visokom nivou i pokazat ćemo zube u polufinalu", dodaje Vragović.

Na klupi Dubrave najvećim dijelom sezone bio je Jeronimo Šarin s kojim je sporazumno raskinuta suradnja. Novi trener Marijan Bagarić bio je zadovoljan prvom utakmicom na završnici u Splitu.

"Dobro smo počeli, no u podsvijesti smo mislili da smo završili posao, oni su to kaznili i vratili se u utakmicu. No, u drugom poluvremenu se pokazala šuterski jako dobra večer za nas. Dečki su zaslužili prolazak dalje, ja sam zadovoljan i presretan i sada čekamo protivnika u polufinalu."

FOTO: Ivica Čavka/KK Split

SuperSport Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Dubrava87:70Vrijednosnice Osijek
Cedevita Junior102:95Dinamo Zagreb
Kvarner 201067:82Cibona
Zadar80:73Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!