Košarka

Finale prije finala: Zadar u sjajnoj atmosferi izborio polufinale!

Petar Jenjić • srijeda, 14.02.2024.
Finale prije finala: Zadar u sjajnoj atmosferi izborio polufinale!
Foto: Mario Strmotić/HINA

U posljednjoj utakmici četvrtfinala SuperSport Kupa Krešimira Ćosića, košarkaši Zadra došli su do pobjede protiv Splita na Gripama i plasirali se u polufinale...

Iza nas su sva četvrtfinala SuperSport Kupa Krešimira Ćosića, a ono posljednje odigrale su trenutno dvije najbolje hrvatske ekipe. Na Gripama su se susreli Zadar i Split, a do pobjede je došla momčad Danijela Jusupa s 80:73.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Očekivano teška utakmica za obje ekipe. Momčadi su se mijenjale u vodstvo u uvodnim minutama, ali završnica prve četvrtine ipak je pripala Splitu koji je na krilima Tonija Perkovića imao četiri koša prednosti (20:16).

U prvoj dionici Luka Božić ubacio je tek jedan poen, a odmah na početku druge se razigrao. Dobra rola Lovre Mazalina donijela je Zadru vodstvo od 28:24. Čak 12 poena ubacio je u drugoj dionici i bio glavna poluga gostima koji su na poluvremenu vodili osam razlike (46:38).

Zadrani su krenuli dobro i u drugo poluvrijeme te su nakon dvije i pol minute igre došli do 11 razlike (51:40). Split se uspio vratiti na samo jedan koš zaostatka u završnici treće dionice, a uoči zadnjih deset minuta imao je minus četiri (52:48).

Nekoliko šansi imali su Žuti za vodstvo, a njega je tricom donio izvrsni Toni Perković (65:64). Isti igrač zabio je za prednost 70:69, nakon čega je uslijedila serija Zadra od 7:0, nešto više od dvije i pol minute prije kraja. Loš period i bez poena gotovo četiri minute, koštalo je Split boljeg ishoda.

Najbolji je kod Zadra bio Luka Božić s 19 koševa, šest skokova i osam asistencija, dok su po 16 poena dodali Lovro Mazalin (pet skokova) i Marko Ramljak.

Najbolji je kod Splita bio Toni Perković s 29 koševa, Lewis Sullivan dodao je 12 koševa i osam skokova.

SuperSport Kup Krešimira Ćosića, četvrtfinale:
Zadar - Split 80:73

SuperSport Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Dubrava87:70Vrijednosnice Osijek
Cedevita Junior102:95Dinamo Zagreb
Kvarner 201067:82Cibona
Zadar80:73Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!