Vodeni sportovi

Vukičević o Vernouxu: 'Imat ćemo taktiku, ali najbitnije je da njega zaustavimo'

Filip Mihoković • srijeda, 14.02.2024.
Vukičević o Vernouxu: 'Imat ćemo taktiku, ali najbitnije je da njega zaustavimo'
Foto: Damir Senčar/HINA

Barakude su pobjedom nad Srbijom u četvrtfinalu, izborili polufinale Svjetskog prvenstva gdje će igrati protiv Francuske. Ante Vukičević dobro poznaje protivničku momčad, a smatra da je ključ pobjede zatvaranje njihovog najboljeg igrača...

Hrvatski vaterpolisti će u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Francuske koja je u četvrtfinalu preokretom izbacila favoriziranu Mađarsku. Ante Vukičević od 2017. godine igra za Marseille te dobro poznaje većinu francuskih reprezentativaca koje vodi hrvatski trener Vjekoslav Kobešćak. Hrvatski vaterpolist predstavio je najopasnije francuske igrače pred polufinalni susret:

Igraj na Hrvatska - Francuska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Francuska je ekipa koja ima dosta igrača iz Marseillea, njih sedam ili osam, s potpisom igre našeg trenera Kobešćaka iz Juga. Osim mene, i drugi suigrači koji su radili s njim znaju na čemu inzistira, njegov način igre i kako se možemo dobro pripremiti za njih. Što se tiče samih igrača, vidjeli smo svi da se tu sve vrti oko mladog Vernouxa, koji je stvarno njihov pokretač igre i energije i koji će zasigurno biti njihov najopasniji igrač u utakmici. Uz njega, tu je i iskusni Crousillat, lijevak izvrsnog šuta koji je uz golmana, jedan od njihovih najboljih igrača, i naravno Bodegas, iskusni centar na dva metra."

Barakude su uspjele zatvoriti Romana Marion-Vernouxa u prijašnjem susretu s Francuzima, a Vukičević smatra da će ključ pobjede u polufinalu biti izmjenjivanje različitih braniča ispred najopasnijeg oružja Francuske:

"Dobro smo ga uspjeli blokirati, ali mislim da je cijela obrana bila fokusirana, nismo se previše širili i bili smo dosta uski prema njemu. Fizički je izuzetno jak i ima veliki volumen igre, morat ćemo se i sutra izmjenjivati na njemu, biti izuzetno koncentrirani kako bi ga limitirali kao na primjer, jučer Mandića i Jakšića. Vidjeli smo protiv Mađara da je na širokom prostoru praktički nezaustavljiv, mislim da je bolje da to malo suzimo i blokiramo ga te probamo graditi obranu preko drugih igrača koji su slabiji šuteri. Nema Marzoukija koji je njihov drugi-treći najbolji šuter. Imat ćemo taktiku, ali mislim da je najbitnije da njega zaustavimo."

Vukičević je bio u Francuskoj kada su trenutni reprezentativci još sazrijevali kao mladi talenti. Sada će igrati na suprotnim stranama, a hrvatski reprezentativac nada se da će iskustvo i kvaliteta biti dovoljni da se francuskom pobjedničkom nizu stane na kraj:

"Nadam se da ćemo ih zaustaviti, ovo je jedan veliki iskorak za njih, njima je ovo povijesni uspjeh i drago mi je zbog njih. S njima sam već sedam godina u Francuskoj, gledao sam kako odrastaju i stvarno puno rade i ulažu u sebe. Vidi se da napreduju i to je njima dobra potvrda za rad i ulog, ali nadam se da ćemo ih sutra uspjeti zaustaviti s našom kvalitetom i iskustvom te da će se njihov pobjednički niz zaustaviti sutra."

Vukičević je zaključio da će ulazak u utakmicu biti od izrazite važnosti:

"Sigurno će im biti novo iskustvo, sada su u naletu i euforiji i na tim krilima će igrati utakmicu te će ići na glavu, nemaju što za izgubiti. Tako da će ključ pobjede biti da ih primirimo na početku, kao što smo učinili u utakmici protiv Mađara u Zagrebu. Ključ pobjede bit će kontroliranje igre."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!