Nogomet

Young Boys pred teškim ispitom, Sporting vjeruje u pobjedu u Švicarskoj

Branimir Korać • četvrtak, 15.02.2024.
Young Boys pred teškim ispitom, Sporting vjeruje u pobjedu u Švicarskoj
Foto: EPA

U šesnaestini finala Europske lige Young Boys dočekuje momčad Sportinga iz Lisabona. Dvoboj je to u kojem i jedni i drugi vide svoje šanse za prolaz...

Vrlo zanimljiv dvoboj očekuje se već u Švicarskoj gdje Young Boys u šesnaestini finala Europske lige dočekuje Sporting iz Lisabona. Young Boys u Europsku ligu dolazi iz skupine Lige prvaka, a Sporting je pak bio drugi u svojoj skupini Europske lige.

Igraj na Young Boys - Sporting na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Young Boys je u Ligi prvaka odmah nakon ždrijeba bio svjestan kako više od trećeg mjesta neće moći. Manchester City je jednostavno prejak i nije slučajno završio na vrhu skupine sa stopostotnim učinkom, a RB Leipzig je ipak slabiji od Cityja, ali i znatno jači od Young Boysa. Tu je još bila i Crvena zvezda koja je bila prilika Švicaraca i oni su je i iskoristili.

Sporting je pak igrao u grupnoj fazi Europske lige i tamo je zauzeo drugo mjesto. Prvo mjesto uzeo mu je domaćin neočekivani poraz od Atalante koja je do kraja natjecanja u skupini bila oprezna i nije dopustila iznenađenja. Završila je na vrhu, a Sporting na drugom mjestu. Sturm i Rakow ostali su daleko iza njih.

Što se tiče aktualne forme, obje momčadi su u dobrom stanju i imaju niz dobrih rezultata. Sporting je u posljednja dva mjeseca bilježio samo pobjede osim jednog poraza u Kupu protiv Brage. U istom razdoblju i Young Boys je uglavnom nizao pobjede.

Što su rekli

Marten Hjulmand, veznjak Sportinga: "Sporting uvijek želi biti na vrhu, htjeli smo to i u skupini i bili smo vrlo razočarani što nismo uspjeli. No uspjeli smo proći i to je najbitnije. Sada bas čeka veliki izazov protiv Young Boysa koji je stvarno vrlo dobra momčad."

Mjesto vrijeme, sudac

Bern, Wankdorf stadion, 18:45

Sudac: Benoit Bastien (Francuska)

Nedostaju

Young Boys: Loris Benito, Kastriot Imeri (ozljede)

Sporting: Ousmande Diomande, Paulinho, Jerry St. Juste (ozljede)

Prošli dvoboj

Bit će ovo prvi službeni susret ovih protivnika.

Prognoza

Sporting je kvalitetnija momčad i nešto je bliži pobjedi.

FOTO: EPA/ANTHONY ANEX

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!