Nogomet

Hrvatski nogometni savez pokrenuo disciplinski postupak protiv Brune Petkovića

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.02.2024.
Hrvatski nogometni savez pokrenuo disciplinski postupak protiv Brune Petkovića
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Izjava kako će navijati za Real Betis protiv Dinama, stajala je Roberta Jarnija posla. Hrvatski nogometni savez uručio mu je otkaz...

Robert Jarni početkom tjedna izjavio je kako će navijati za Real Betis protiv Dinama, a Hrvatski nogometni savez je reagirao i uručio mu je otkaz s pozicije izbornika reprezentacije do 17 godina.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sada je došao red i na Brunu Petkovića koji je na službenoj konferenciji za medije u Sevilli Jarnija nazvao klaunom. Protiv Petkovića je pokrenut disciplinski postupak.

Hrvatski nogometni savez pokrenuo je disciplinski postupak protiv igrača Dinama i hrvatskog reprezentativca, Brune Petkovića, zbog počinjenja prekršaja iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a, vezano uz točku V.1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova.

Postupak je pokrenut uslijed Petkovićeve izjave na konferenciji za medije GNK Dinama uoči gostovanja u Sevilli protiv Betisa, u kojoj se osvrnuo na medijski istup tadašnjeg izbornika mlade hrvatske U-17 reprezentacije, Roberta Jarnija.

Točkom V.1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova utvrđeno je da se nogometni djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije te davati izjave za sredstva javnog priopćavanja samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa, stoji u priopćenju Saveza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!