Vodeni sportovi

Franko Lazić: 'Lijepo je probuditi se s medaljom, ali nećemo se zadovoljiti s tim'

Filip Mihoković • subota, 17.02.2024.
Franko Lazić: 'Lijepo je probuditi se s medaljom, ali nećemo se zadovoljiti s tim'
Foto: EPA

Hrvatski vaterpolisti izborili su još jedno finale velikog natjecanja, a Franko Lazić tvrdi da se Barakude ovoga puta neće zadovoljiti samim plasmanom u finale...

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske u finalu Svjetskog prvenstva igrat će protiv Italije. Momčad Ivice Tucaka svladala je Francusku u polufinalu nakon izvođenja jedanaesteraca, a Franko Lazić najavio je da turnir još nije završen te preostaje za odigrati još jednu veliku utakmicu:

Igraj na utakmice SP-a u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Lijepo je probuditi se s osiguranom medaljom, posebice nama kojima je to prva medalja na Svjetskom prvenstvu, ali sigurno se nećemo zadovoljiti s tim, želimo zlatnu medalju."

Prema javnom mišljenju, talijanska se reprezentacija najbolje prilagodila novim pravilima te ih zna iskoristiti u svoju korist. Lazić smatra da Barakude trebaju posebnu pozornost obratiti na reakcije u tim situacijama, ali vjeruje u pobjedu ako će biti na razini:

"Bit će teško. Čupaju, prelaze preko glave, agresivni su i pogotovo sada s novim pravilima i VAR-om treba paziti na reakcije i njihovo čupanje. Trebamo biti smireni i odigrati svom snagom i vjerujem da će biti dobro."

Mladi hrvatski reprezentativac ne skriva umor i stres nakon polufinalne pobjede nad Francuzima, do koje su Barakude stigli nakon izvođenja peteraca, a želi da momčad i u finalu protiv Talijana igra do posljednjeg atoma snage:

"Bila je dosta stresna utakmica, ali bitno je da smo pobijedili i sada se trebamo oporaviti što je više moguće do finala i nema rezerve, sve moramo ostaviti na terenu i probati osvojiti zlato."

Lazić je zaključio da će u utakmici ovakve magnitude uvijek presuditi detalji, a nada se da će ovoga puta presuditi u korist hrvatskih reprezentativaca:

"Uvijek presude neke sitnice i detalji, obranjeni peterac ili promašeni kontra-napad. Utakmica se može okrenuti u krivom smjeru u trenutku, tako da uvijek sitnice odluče, a nadam se da će odlučiti na našu stranu."

FOTO: EPA/MOHAMED MESSARA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!