Tenis

Donna Vekić u jednom od najboljih mečeva u karijeri potpuno nadigrala drugu igračicu svijeta!

Mihaela Bradovski • utorak, 20.02.2024.
Donna Vekić u jednom od najboljih mečeva u karijeri potpuno nadigrala drugu igračicu svijeta!
Foto: EPA

Donna Vekić izborila je prolaz u osminu finala turnira u Dubaiju. Učinila je to na impresivan način iznimno uvjerljivom pobjedom protiv Arine Sabalenke...

Za pobjedu protiv Arine Sabalenke morate biti na svojoj najvišoj mogućoj razini, a Donna Vekić tu je upravo i bila. Odigrala je fantastičan meč i upisala pobjedu 6:7, 6:3, 6:0.

Igraj na mečeve turnira u Dubaiju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posebno impresivan podatak je da je Donna meč završila s nizom od čak devet uzastopno osvojenih gemova te je osvojila čak 12 od posljednjih 13 gemova meča, nije baš uobičajeno da netko baš toliko nadigra Sabalenku.

Prvi set Donna je izgubila u tie-breaku iako je i u tom setu bila u najmanju ruku ravnopravna. Sabalenka ga je ipak izvukla u završnici i osvojila set sa 7:5 u 13. igri.

U drugom setu Sabalenka je povela s 2:0 i imala 30:40, međutim Vekić je odigrala nevjerojatan poen i spasila break loptu kada je već bila u jako teškoj poziciji u razmjeni, a nakon toga sve se okrenulo.

Ta spašena break lopta bila je preokret cijelog meča i nakon toga Vekić je dramatično podigla razinu igre, Sabalenka je bila potpuno nemoćna i frustrirana, a Vekić je jurila prema pobjedi.

Donna je sjajno servirala, pogodila je 14 aseva i nanijela Sabalenki poraz u prvom nastupu nakon osvajanja Australian Opena.

Već će u osmini finala igrati protiv Sorane Cirstee koja ju je svladala tri puta u pet međusobnih dvoboja. Svi osim posljednjeg odigrani su prije sedam i više godina, a posljednji put susrele su se 2022. godine u Wimbledonu gdje je Cirstea slavila u tri seta.

WTA Dubai, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Arina Sabalenka (-, 2) 6:7(5), 6:3, 6:0

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!