Tenis

Prižmić nakon velike borbe ostao bez polufinala u Francuskoj

Petar Jenjić • petak, 23.02.2024.
Prižmić nakon velike borbe ostao bez polufinala u Francuskoj
Foto: EPA

U četvrtfinalu Challengera u Pauu, poraz je upisao Dino Prižmić. Bolji je od njega u tri seta bio švicarski predstavnik Leandro Riedi...

Kraj nastupa za Dina Prižmića na Challengeru u francuskom Pauu. Hrvatski tenisač stigao je do četvrtfinala, a u borbi za plasman među četiri igrao je protiv Švicarca Leandra Riedija.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to vrlo izjednačen dvoboj koji su odlučile nijanse, a one su ovoga puta bile na strani Riedija koji je slavio sa 3:6, 6:2, 7:5 nakon dva sata i 43 minute igre.

Hrvatski tenisač odmah je na početku meča napravio break, poveo 3:0 i do kraja sačuvao prednost. Spasio je i tri break šanse protivnika koji se probudio u drugom setu.

Prva četiri gema bila su potpuno poravnata, a onda je Riedi došao do četiri uzastopna gema i time poravnao rezultat. Treći set odredio je konačnog pobjednika današnjeg dvoboja.

Break šansi nije bilo do 5:5, a tada je Prižmić propustio četiri prilike za oduzimanje servisa. Kada je trebao izboriti tie-break, hrvatski tenisač nije uspio. Njegov protivnik iskoristio je prvu break, a time i meč, loptu.

Challenger Pau, četvrtfinale:
Leandro Riedi - Dino Prižmić 3:6, 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!