Košarka

Francuska održala prednost i došla do pobjede protiv Hrvatske

Petar Jenjić • petak, 23.02.2024.
Francuska održala prednost i došla do pobjede protiv Hrvatske
Foto: fiba.basketball

Krenule su kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a Hrvatska je odmah imala najtežeg protivnika. Gostovanje kod Francuske nije najbolje prošlo, a domaćin je upisao rutinsku pobjedu...

Hrvatska košarkaška reprezentacija otvorila je nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Protivnik je odmah bio najteži - Francuska u Brestu, a konačan ishod otišao je očekivano na stranu domaće momčadi.

Igraj na kvalifikacije za Euro na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska nije uspijevala parirati većim dijelom utakmice jačim Francuzima koji su u drugom poluvremenu potpuno slomili otpor i na koncu slaviti rezultatom 73:61.

Prva četvrtina nije donijela previše poena, kako s jedne, tako i s druge strane. Bilo je dosta grešaka i promašaja. Hrvatska je nešto bolje krenula, ali Francuska je bolje zaključila prvu dionicu, iako je imala samo jedan koš viška (15:14).

Za 16 minuta igre Hrvatska je ubacila tek 18 koševa, ali do tog trenutka ni Francuzi nisu puno, tek sedam više. Trica je bila vrlo loših 1/12. Sjajno je igrao Matthew Strazel u tim trenucima i sa svojih deset poena u sedam minuta doveo Francuze na 14 razlike (35:21).

Ipak, završnica prvog poluvremena pripala je Hrvatskoj koja je prvo ubacila dva vanjska šuta, a onda je Mario Hezonja s tri slobodna bacanja smanjio na "samo" pet koševa minusa (35:30).

U nešto manje od tri minute igre u nastavku Francuska je napravila seriju od osam neuzvraćenih poena. Razigrao se Hezonja, ali u tim trenucima domaćin je ipak održavao stečenu prednost i uoči posljednjih deset minuta imao 13 koševa viška (57:44).

Početkom zadnje četvrtine Francuzi su imali najvećih 15 razlike. Spustila se Hrvatska na sedam koševa minusa, ali više od toga jednostavno nije išlo. Na koncu je imala 19 izgubljenih lopti, a tako baš i ne ide.

Hezonja s 22 koša i pet skokova te Jaleen Smith s 13 koševa predvodili su Hrvatsku. Najbolji je kod Francuza bio Timothe Luwawu-Cabarrot s 15 poena, dok je Matthew Strazel dodao 12 poena.

Kvalifikacije za EP, 1. kolo:
Francuska - Hrvatska 73:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!