Rukomet

Nexeu treba barem bod za izravan plasman u četvrtfinale

Petar Jenjić • utorak, 05.03.2024.
Nexeu treba barem bod za izravan plasman u četvrtfinale
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Večeras je na rasporedu posljednja utakmica skupine drugog kruga Europske lige. Nexe gostuje kod švedskog Sävehofa gdje je u dobitnoj poziciji. Naime, treba mu bod ili pobjeda za izravan plasman u četvrtfinale natjecanja...

Pred rukometašima našičkog Nexea jako je važna utakmica u drugom krugu Europske lige. U sklopu četvrtog kola hrvatski doprvak gostuje kod švedskog Sävehofa u Partille Areni, dvoboj počinje od 18:45 sati, a sudit će ga austrijski sudački par: Denis Bolić - Christoph Hurich.

Igraj na Sävehof - Nexe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva međusobna utakmica bila je zaista neizvjesna, a gledali smo pravi vratarski dvoboj. Dominiku Kuzmanoviću odlično je parirao Simon Moeller koji je obranio čak pet od šest sedmeraca Nexea. Iako je domaćin vodio većim dijelom utakmice, gosti su imali zadnji napad za poravnanje. Međutim, nisu uspjeli uputiti niti šut pa su tako Našičani došli do pobjede.

U međuvremenu je došlo do smjene i odlaska Branka Tamšea, a Nexe je gostovao u Sloveniji kod Gorenje Velenje. Dramatična utakmica ovoga puta nije otišla ni na koju stranu, a završilo je 27:27. Ipak, u uzvratu proteklog tjedna Nexe je pred svojom publikom slavio 34:27 i potvrdio prolazak u knock-out fazu ovog natjecanja.

Nexe je ubrzo dobio i novog trenera, stigao je Veselin Vujović kojeg ne treba posebno predstavljati. Novi strateg momčadi nije imao previše vremena za upoznavanje ekipe koju je čekalo zanimljivo gostovanje u domaćem prvenstvu kod Poreča. Nakon zaostatka od 13:11 na poluvremenu, u nastavku su uspjeli okrenuti i slaviti 29:26.

I Nexe, i Sävehof i Skjern mogu završiti na vrhu skupine i otići izravno u četvrtfinale, ali hrvatska ekipa u najboljoj je poziciji. Naime, večeras joj treba remi ili pobjeda za potvrdu prvog mjesta. Sävehof će završiti prvi ako pobijedi s dva ili više razlike, a ako dvoboj Gorenja i Skjerna završi remijem, onda im treba pobjeda od najmanje osam razlike. Jako je puno tu kombinacija oko prve pozicije, a tome je doprinijela pobjeda Šveđana od 34:33 kod Skjerna.

Prije i poslije te utakmice Sävehof je upisao pobjede u domaćem prvenstvu. Prvo je na domaćem terenu svladao Ystads IF s 37:26, a prije četiri dana slavio je lako u gostima kod Guifa rezultatom 38:26. Na ljestvici trenutno je vodeći s 38 bodova iz 22 utakmice. Drugi Hammarby ima sedam manje, ali i odigranu utakmicu više.

Što su rekli

Michael Apelgren, trener Sävehofa "Ovo je sve jedna velika avantura za nas. Ušli smo u drugu rundu turnira s 80 posto igrača iz naše akademije, sve što smo iskusili i što ćemo iskusiti u Europskoj ligi, gledamo kao bonus."

Veselin Vujović, trener Nexea: "Još smo u fazi prilagodbe, kako ja na igrače tako i oni na mene, ali iz dana u dan radimo sve bolje. Nakon što su Šveđani slavili u gostima u Danskoj, dobili smo šansu osvojiti prvo mjesto u skupini i izboriti izravan plasman u četvrtfinale. Dat ćemo sve od sebe da u tome i uspijemo. Sävehof je izuzetno kvalitetna, mlada, brza ekipa koja igra jako kreativan rukomet i svjesni smo da je pred nama jako težak posao. Jučer smo došli u Švedsku, dobro smo se odmorili, napravili smo video analizu i večeras odradili trening. Nadamo se najboljem."

Mjesto, vrijeme, suci

Partille Arena, Partille, 18:45

Suci: Denis Bolić, Christoph Hurich (oba Austrija)

Zadnji susret

Izuzetno napeto bilo je u prvom međusobnom dvoboju gdje je švedska ekipa imala napad za poravnanje, ali Nexe je ipak slavio 29:28.

Prognoza

Odličnu vratarsku večer gledali smo na obje strane u prvoj utakmici, ali ni pet obranjenih sedmeraca gostujućeg vratara nije pomoglo Sävehofu u prvoj utakmici. Vjerujemo da večeras Nexe može do pobjede i prvog mjesta u skupini.

Europska liga, glavna runda, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

IK Sävehof34:28Nexe Našice
Gorenje Velenje24:29Skjern
1Skjern (+2)4194:185+98
2Nexe Našice (+2)4187:174+137
3IK Sävehof (+3)4187:181+67
4Gorenje Velenje (+1)4171:199-282

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!