Nogomet

Pašalić na teškom ispitu u Europskoj ligi, Atalanta ponovno gostuje kod Sportinga

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.03.2024.
Pašalić na teškom ispitu u Europskoj ligi, Atalanta ponovno gostuje kod Sportinga
Foto: EPA

U osmini finala Europske lige Sporting u Lisabonu dočekuje momčad Atalante. Portugalci su u boljoj formi, ali ne treba zanemariti Atalantinui kvalitetu…

Susretom između Sportinga i Atalante kreće počinje osmina finala Europske lige. Atalanta nije igrala u šesnaestini finala dok je Sporting i u toj fazi imao posla.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sporting je u nokaut fazu Europske lige stigao osvajanjem drugog mjesta u svojoj skupini. Zanimljivo, tamo je također bio s Atalantom koja je ispred njega bila na vrhu, a iza su ostali austrijski Sturm i poljski Rakow.

U tim susretima u skupini bilo je dosta neizvjesni te se očekuje da i ova osmina finala bude posve otvorena. Šanse su podjednake, Atalanta je u skupini upisala pobjedu i remi, ali Sporting je trenutno u boljoj formi.

Prvi međusobni dvoboj odigran je u Lisabonu, a Atalanta je slavila s 2:1 golovima Scalvinija i Ruggerija. Sporting je smanjio preko Gyokeresa iz kaznenog udarca, no više od toga nije mogao.

U drugom susretu u Bergamu pobjednika nije bilo. Završilo je 1:1, Atalanta je i u ovom susretu vodila i to pogotkom Scamacce, a izjednačio je Edwards i tako donio bod Portugalcima.

Aktualna forma na strani je Sportinga koji u posljednjih devet utakmica u svim natjecanjima ima sedam pobjeda i dva remija. Atalanta pak u posljednja tri susreta ima dva poraza i remi.

Što su rekli

Ruben Amorim, trener Sportinga: "Atalanta je momčad koja vas dovede u igru s puno duela. Njihov intenzitet igre je drugačiji od onog na koji smo navikli u Portugalu stoga ćemo morati podići razinu naše igre. Već smo se susreli dva puta ove sezone, bit će teško, ali mislim da smo sada spremniji za te susrete."

Gian Piero Gasperini, trener Atalante: "Sporting je vrlo snažna momčad, bio je snažan i prije pet mjeseci kada smo se prvi put susreli, a sada se dodatno konsolidirao. U domaćem prvenstvu igraju jako dobro, ali i mi smo pokazali napredak. Mislim da su ovo dvije potpun o različite momčadi, ali dobro izbalansirane."

Mjesto, vrijeme, sudac

Lisabon, Estadio Jose Alvalade, 18:45

Sudac: Siebert (Njemačka)

Nedostaju

Sporting: Antonio Adan, Goncalo Inicio (ozljede)

Atalanta: -

Prošli dvoboj

Dva puta su se susreli međusobno u skupini, Atalanta je slavila u Lisabonu 2:1, a u Bergamu je završilo 1:1.

Prognoza

Sporting može prvi put ove sezone do pobjede protiv Atalante, ali ne očekuje se da itko ovdje dođe do uvjerljivog slavlja.

FOTO: EPA/RODRIGO ANTUNES

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Sporting1:1Atalanta
Roma4:0Brighton & Hove
Qarabağ2:2Bayer Leverkusen
Sparta Prag1:5Liverpool
Milan4:2Slavia Prag
Benfica2:2FC Rangers
Freiburg1:0West Ham
Marseille4:0Villarreal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!