Nogomet

Livakovićev Fenerbahče, Lille i Maccabi Tel Aviv odradili posao već u prvom susretu

Branimir Korać • četvrtak, 07.03.2024.
Livakovićev Fenerbahče, Lille i Maccabi Tel Aviv odradili posao već u prvom susretu
Foto: EPA

Zanimljivo je bilo u susretima osmine finala Konferencijske lige. Gosti su imali dosta uspjeha te su neki već napravili veliki korak prema prolazu...

Odlična utakmica odigrana je u Budimpešti gdje je Maccabi Haifa ugostio Fiorentinu. Talijani su slavili s 4:3 iako su dva puta bili u rezultatskom zaostatku.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je Fiorentina povela već u drugoj minuti golom M'Bale Nzole, Maccabi je do poluvremena došao do preokreta golovima Abdoulayea Secka i Gadija Kinde.

U drugom poluvremenu golijada se nastavila. Lucas Beltran je izjednačio, a prednost Maccabiju vratio je Khalaili. Završnica je ipak pripala Fiorentini koja se još jednom vratila golom Mandragore, a onda joj je u 95. minuti Antonin Barak donio pobjedu.

Molde je također u sudačkoj nadoknadi izborio pobjedu i to protiv Club Bruggea s 2:1. Gosti nisu zaslužili poraz i činilo se da neće biti poraženi nakon što je u 85. minuti De Cuyper izjednačio. Međutim u 92. minuti Fredrik Gulbrandsen pogodio je za pobjedu Moldea 2:1.

Od dvoboja između Ajaxa i Aston Ville očekivalo se punop, a dobilo se malo. Završilo je bez pogodaka i s malo prilika na obje strane. Kod domaćina cijelu utakmicu odradio je Borna Sosa dok Josip Šutalo nije igrao zbog isključenja.

Zadovoljan može biti Dominik Livaković koji je sačuvao mrežu čistom protiv Royale Uniona. Fener je slavio s čak 3:0 i već uz Belgiji praktički riješio pitanje prolaza golovima Michyja Batshuayija, Jaydena Oosterwoldea i Dušana Tadića.

S uvjerljivih 3:0 u gostima je slavio i Lille protiv Sturma. Lille je opravdao status favorita uz dva pogotka Jonathana Davida i jedan Edona Zhegrove.

Veliku prednost nakon prvog susreta ima i Maccabi iz Tel Aviva koji je u gostima s 4:1 slavio protiv Olympiakosa. Dvostruki strijelac za goste bio je Eran Zahavi koiji s Brunom Petkovićem dijeli status najboljeg strijelca Konferencijske lige.

Konferencijska liga, osmina finala:
Maccabi Haifa - Fiorentina 3:4
Molde - Club Brugge 2:1
Ajax - Aston Villa 0:0
Royale Union - Fenerbahče 0:3
Sturm - Lille 0:3
Olympiakos - Maccabi Tel Aviv 1:4
Servette - Viktoria Plzen 0:0

FOTO: EPA/Svein Ove Ekornesvag

Konferencijska liga, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Ajax0:0Aston Villa
Molde2:1Club Brugge
Olympiakos1:4Maccabi Tel Aviv
Sturm Graz0:3Lille
Dinamo2:0PAOK
Maccabi Haifa3:4Fiorentina
Royale Union Saint-Gilloise0:3Fenerbahçe
Servette0:0Viktoria Plzeň

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!