Tenis

Jana Fett nadigrala osmu nositeljicu i izborila polufinale u Trnavi

Branimir Korać • petak, 08.03.2024.
Jana Fett nadigrala osmu nositeljicu i izborila polufinale u Trnavi
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Jana Fett nastavila je s dobrim nastupima na ITF turniru u Trnavi. U četvrtfinalu svladala je osmu nositeljicu Elenu Gabrielu Ruse sa 6:2, 7:6...

Bilo je teže nego što to rezultat možda sugerira. Ipak, Jana Fett ubilježila je pobjedu i to je najbitnije, svladala je sa 6:2, 7:6 Elenu Gabrielu Ruse, Rumunjku koja je samo tri mjesta iznad nje na WTA ljestvici.

Igraj na mečeve ITF turnira u Trnavi na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prva dva kola obje igračice slavile su bez izgubljenog seta, Fett je izbacila Sarinovu i Katarinu Mladenović, a Ruse je bila bolja od Savinih i Jamrichove.

Ovdje je Vekić odlično krenula i već u prvom gemu meča imala je 0:40 i ukupno pet break lopti, ali Ruse se spasila. Međutim nakon što je uzela svoj servis i povela s 2:1, Ruse do kraja seta nije osvojila niti gem.

Prvi set Fett je dobila sa 6:2, a drugi je dugo lomila. Dva puta je imala break prednosti, ali oba puta odmah je tu prednost gubila. Odluka je tako pala u tie-breaku gdje je iskoristila petu meč loptu i otišla do pobjede 6:2, 7:6.

U polufinalu će igrati protiv Švicarke Celine Naef, 11 mjesta bolje plasirane igračice. Dosad su se susrele jednom i to 2022. godine na ITF turniru u luksemburškom Petagneu gdje je Naf u osmini finala slavila sa 7:6, 6:4.

ITF Trnava, četvrtfinale:
Jana Fett (Hrvatska) - Elena Gabriele Ruse (Rumunjska, 8) 6:2, 7:6(11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!