Vodeni sportovi

PH: Solaris slavio u prvom četvrtfinalnom dvoboju

HINA, Petar Jenjić • utorak, 12.03.2024.
PH: Solaris slavio u prvom četvrtfinalnom dvoboju
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

U prvoj utakmici četvrtfinala Prvenstva Hrvatske, šibenski Solaris slavio je na gostovanju kod zagrebačke Mladosti. Slavljem 13:9 sebi je olakšao uzvrat...

Vaterpolisti šibenskog Solarisa svladali su u Zagrebu domaćina Mladost 13:9 (4:1, 4:2, 2:3, 3:3) u prvom susretu četvrtfinala prvenstva Hrvatske.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladost je postigla prvi pogodak na susretu, ali do kraja prve četvrtine Šibenčani su nanizali četiri. Poveli su 4:1, a prednost su dodatno podigli u drugoj dionici nakon koje su gosti vodili 8:3.

Početkom posljednje četvrtine Mladost se približila na 8:10, ali u završnici je Solaris opet povećao razliku na konačna četiri pogotka i time sebi olakšao uzvratni susret koji se u Šibeniku igra 19. ožujka.

Za Solaris su po tri pogotka postigli Duje Akrap i Roko Pelicarić, dok su dva dodali: Roko Akrap, Antonio Petković i Marin Vrdoljak.

Kod Mladosti je prvi strijelac bio David Mijić s četiri pogotka, dok je Maroje Gluhaić dodao dva. Ranije ove sezone Solaris je dva puta bio bolji od Mladosti u prvenstvu, a i ovog utorka je pokazao kvalitetu više.

Ranije su polufinale lakoćom izborili splitski Jadran i Jug AO. Splićani su u obje utakmice svladali Zadar 1952 s 18:6 i 15:5, dok je dubrovački Jug AO također dva puta svladao KPK s 18:10 i 17:8.

U polufinalu Jadran igra protiv pobjednika dvoboja Solarisa i Mladosti, dok Jug AO čeka boljeg iz dvoboja Primorje EB i splitskog Mornara. Riječani i Splićani prvi četvrtfinalni meč igraju u srijedu, u Splitu.

PH, četvrtfinale, prva utakmica:
Mladost - Solaris 9:13

Prva liga

četvrtfinale

KPK10:18Jug AO
Jug AO17:8KPK
Zadar6:18Jadran Split
Jadran Split15:5Zadar
Mladost9:13Solaris
Mornar BS6:16Primorje EB
Solaris9:14Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!