FA kup, četvrtfinale, 16.03.2024, 18:30 h
Manchester City
Manchester City 2:0 Newcastle
Newcastle

Manchester City rutinski do polufinala FA kupa, Gvardiol i Kovačić vrlo dobri

Branimir Korać • nedjelja, 17.03.2024.
Manchester City rutinski do polufinala FA kupa, Gvardiol i Kovačić vrlo dobri
Foto: EPA

Manchester City izborio je prolaz u polufinale FA kupa. U četvrtfinalu odigrao je vrlo dobru utakmicu protiv Newcastlea i slavio glatkih 2:0...

Ove sezone ozljedama osakaćeni Newcastle imao je priliku izboriti polufinale FA kupa i ući u borbu za trofej. Nije išlo, nije ga pomazio niti ždrijeb, naletio je na Manchester City koji je baš rutinski odradio posao.

Igraj na utakmice FA kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije tu bilo previše utroška energije, City je imao potpunu kontrolu, a Newcastle nije uspijevao staviti domaću obranu na muke. Već viđeno u ranijim susretima kada je Manchester u pitanju.

Sve je riješeno već u prvom poluvremenu, Bernardo Silva dva puta je pronašao put do mreže domaćina.

U 13. minuti domaćin je poveo kada je Rodri uočio da Silva ima dosta prostora na nekih 19-20 metara na desnoj strani, Portugalac je potpuno nesmetano s loptom ušao u kazneni prostor, obrana je tek tada krenula u blok i Silva je, uz dozu sreće, pogodio za vodstvo.

I kod drugog pogotka sreća je poljubila Silvu. Ovaj put, u 31. minuti, pucao je s ruba kaznenog prostora, gađao suprotni kut, ali lopta pogađa glavu nesretnog Botmana, vara Dubravku i odlazi u mrežu.

Nakon toga stigla je najbolja Newcastleova prilika kada je s nekih 7-8 metara iz voleja pucao najopasniji igrač gostiju Alexander Isak, no sjajno je reagirao Stefan Ortega u kojeg će se City morati pouzdati u ovom razdoblju dok je Ederson van konkurencije zbog ozljede.

City je do kraja susreta imao još nekoliko odličnih situacija, ali uglavnom je Dubravka dobro reagirao.

Svih 90 minuta odradili su Joško Gvardiol i Mateo Kovačić. Kovačić je standardno odrađivao svoje zadaće vrlo dobro u sredini terena dok za Gvardiola u fazi obrane nije bilo posla pa je i on bio dosta visoko te pomagao u širenju napada. Obojica mogu biti vrlo zadovoljna svojim nastupima.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

FA kup

četvrtfinale

Wolverhampton2:3Coventry City
Manchester City2:0Newcastle
Chelsea4:2Leicester City
Manchester United4:3 *Liverpool

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!