Tenis

Alcaraz prekinuo pobjednički niz Sinnera i izborio finale Indian Wellsa

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 17.03.2024.
Alcaraz prekinuo pobjednički niz Sinnera i izborio finale Indian Wellsa
Foto: EPA

U finalu Masters turnira u Indian Wellsu igrat će Carlos Alcaraz i Danil Medvjedev. Španjolac je svladao Jannika Sinnera, dok je Rus bio bolji od Tommyja Paula...

Branitelj naslova Španjolac Carlos Alcaraz i Rus Danil Medvjedev igrat će u finalu ATP teniskog turnira iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Drugi tenisač svijeta Alcaraz plasirao se u finale nakon što je u subotu u polufinalu s 1:6, 6:3, 6:2 svladao trećeg na ATP ljestvici Talijana Jannika Sinnera, pobjednika Australian Opena, nanijevši mu tako prvi poraz u 2024.

Ovom pobjedom je Alcaraz prekinuo Sinnerov niz od 19. pobjeda i osigurao ostanak na drugom mjestu na ATP ljestvici sljedeći tjedan. Ovo je drugi put zaredom da je Alcaraz zaustavio Sinnera u polufinalu Indian Wellsa.

Medvedjev je u drugom polufinalnom susretu s 1:6, 7:6 (3), 6:2 bio bolji od američkog tenisača Tommyja Paula.

Finalni dvoboj će biti repriza prošlogodišnjeg finala, a Medvedjev će pokušati spriječiti Alcaraza da postane prvi tenisač koji je obranio naslov u Indian Wellsu otkako je to uspjelo tri puta Novaku Đokoviću od 2014. do 2016. godine.

Rus će sada imati priliku osvetiti se za prošlogodišnji poraz protiv Alcaraza i da osvoji jedini od šest turnira iz Masters 1000 serije kojeg nema u svojoj kolekciji.

Indian Wells, polufinale:
Carlos Alcaraz - Jannik Sinner 1:6, 6:3, 6:2
Danil Medvjedev - Tommy Paul 1:6, 7:6 (3), 6:2

FOTO: EPA/ANTONIO LACERDA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!