Tenis

Titule za hrvatske predstavnike: Dodig slavio u Rovinju, Ćirić Bagarić na Cipru!

Petar Jenjić • nedjelja, 17.03.2024.
Titule za hrvatske predstavnike: Dodig slavio u Rovinju, Ćirić Bagarić na Cipru!

Odlična nedjelja za hrvatske tenisače i tenisačice. Matej Dodig osvojio je ITF turnir u Rovinju, dok je Lucija Ćirić Bagarić slavila na Cipru, u Alaminos-Larnaci...

Sjajna Lucija Ćirić Bagarić, trenutno 214. tenisačica svijeta, stigla je do četvrtog naslova na petom odigranom turniru ove godine. Jedino nije otišla do kraja kada je "zaustavila" viroza i bila je prisiljena predati meč.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas je u finalu 35 tisuća dolara vrijednog turnira u Alaminos-Larnaci, slavila protiv sjevernomakedonske tenisačice Lene Gjorčeske, 241. na WTA ljestvici. Završilo je 6:2, 6:3 nakon jednog sata i dvije minute igre.

Do druge Futures titule sezone, a ukupno pete u karijeri, stigao je 18-godišnji Matej Dodig koji je u finalu 15 tisuća dolara vrijednog turnira u Rovinju slavio protiv prvog nositelja, Britanca Jaya Clarkea.

Sedam godina mlađi Dodig slavio je sa 7:6, 6:4 nakon dva sata i dvije minute provedene na terenu. Hrvatski tenisač, 421. na ATP ljestvici, slavio je protiv 51 mjesta bolje rangiranog protivnika.

Alaminos-Larnaca, finale:
Lucija Ćirić Bagarić - Lena Gjorčeska 6:2, 6:3

ITF Rovinj, finale:
Matej Dodig - Jay Clarke 7:6 (4), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!