Nogomet

Riječki as prekid golgeterskog posta traži u dresu reprezentacije

Mario Borko • ponedjeljak, 18.03.2024.
Riječki as prekid golgeterskog posta traži u dresu reprezentacije
Foto: Damir Senčar/HINA

Martin Baturina i Josip Šutalo zbog ozljeda neće sudjelovati u reprezentativnoj akciji u Egiptu, a izbornik Zlatko Dalić vrlo brzo je pronašao zamjene. Umjesto njih aktivirani su pretpozivi Marcu Pašaliću i Duju Ćaleti-Caru…

Ono što se očekivalo dobilo je i službenu potvrdu. Josip Šutalo i Martin Baturina zbog ozljeda neće nastupiti na međunarodnom ACUD Cupu u Kairu i vraćaju se na rehabilitaciju u svoje klubove. Izbornik Zlatko Dalić u njihovom odsustvu odlučio je aktivirati pretpozive Duji Ćaleti-Caru i Marcu Pašaliću.

Igraj na međunarodne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Igrač Rijeke je za reprezentaciju debitirao na posljednjem okupljanju u studenom kada je izboren nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Pašalić je i protiv Latvije i protiv Armenije u igru ušao u samoj završnici, ali je ostavio vrlo dobar dojam. Od tada krilni napadač nije uspio zabiti nijedan gol, a posljednji puta mrežu je zatresao krajem listopada. Nije upisao ni asistenciju, ali je u momčadi Željka Sopića, koja je lider prvenstva, nezamjenjiv i igra vrlo dobro, a sada će to imati priliku iz prve ruke pokazati i izborniku.

Ćaleta-Car se u reprezentaciju vraća nakon gotovo dvije godine izbivanja. Posljednji nastup Šibenčanin je imao u lipnju 2022. godine u porazu protiv Austrije u Osijeku s 0:3. Nakon toga je srebreni Vatreni imao problema s minutažom u klubovima pa je propustio osvojiti svoju drugu medalju na Svjetskom prvenstvu 2022. Od početka godine standardizirao se u Lyonu i u probuđenom francuskom velikanu, koji ima devet pobjeda u posljednjih deset utakmica, igra vrlo dobro. Iako njegov prvi poziv u reprezentaciju datira još iz 2015., a debi je imao 2018., Ćaleti-Caru je tek 27 godina i još uvijek je budućnost reprezentacije, kojoj u pravoj formi itekako može pridonijeti.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!