Tenis

Duje Ajduković nakon velike borbe zaustavljen u kvalifikacijama u Miamiju

Branimir Korać • utorak, 19.03.2024.
Duje Ajduković nakon velike borbe zaustavljen u kvalifikacijama u Miamiju
Foto: Marko Jurinec/HINA

Duje Ajduković nije uspio izboriti prolaz u drugo kolo kvalifikacija u Miamiju. Bolji je bio Talijan Andrea Vavassori u tri seta…

Konačnih 3:6, 7:6, 7:6 dovoljno pokazuje koliko je Duje Ajduković bio blizu prolazu u drugo kolo kvalifikacija turnira u Miamiju. Andrea Vavassori ipak je bio spretniji i slavio je nakon velike borbe.

Igraj na mečeve kvalifikacija u Miamiju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač tako nije uspio uzvratiti Vavassoriju za poraz u prvom kolu Challengera u Ženevi prošle godine gdje je Vavassori bio bolji sa 7:6, 6:2.

Prvi set otišao je na Ajdukovićevu stranu, u trećem gemu je došao do breaka te je u nastavku seta rutinski održavao stečenu prednost izgubivši svega četiri poena na svom servisu u cijelom setu.

Niti u drugom setu Vavassoriju nije dopustio nijednu break loptu, ali nije niti on zaprijetio na reternu te je odluka pala u tie-breaku gdje je Talijan ipak s uvjerljivih 7:2 izborio treći set.

Tamo je Ajduković odlučno krenuo i poveo s 3:0, ali prva i jedina break lopta Vavassorija u meču bila je kobna te se vratio na 4:4. U tie-breaku Vavassori je prvi došao do meč lopte, poveo sa 6:5 i odmah je i iskoristio.

Za ulazak u glavni ždrijeb igrat će protiv Valentina Vacherota iz Monaka.

Masters 1000 Miami, prvo kolo kvalifikacija:
Andrea Vavassori (Italija) - Duje Ajduković (Hrvatska, 23) 3:6, 7:6(2), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!