Nogomet

Talajić s Bahreinom do glatke pobjede, Štimac remizirao u Afganistanu

Petar Jenjić • četvrtak, 21.03.2024.
Talajić s Bahreinom do glatke pobjede, Štimac remizirao u Afganistanu
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Dragan Talajić je s Bahreinom glatko slavio na gostovanju kod Nepala s 5:0, dok je Igor Štimac s Indijom odigrao bez golova kod Afganistana...

Nastavlja se druga faza kvalifikacija u Aziji za plasman na Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Iran je rutinski slavio na domaćem terenu s 4:0 protiv Turkmenistana i poravnao se u skupini E s Uzbekistanom na sedam bodova.

Igraj na međunarodne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Katar je slavio na domaćem terenu protiv Kuvajta s visokih 3:0, dok su u tijesnom dvoboju Ujedinjeni Arapski Emirati bili bolji od Jemena s 2:1 i tako čvrsto drže vodeće mjesto u svojoj skupini s devet bodova.

Odmah iza njih je Bahrein sa šest bodova koji je do nove pobjede stigao na gostovanju kod Nepala. Reprezentacija pod vodstvom Dragana Talajića slavila je rezultatom 0:5. Već nakon prvog poluvremena bilo je 0:3, a ostatak utakmice gosti su lakoćom odradili i ostali ispred Jemena.

Pet različitih igrača upisalo se u strijelce, a to su bili: Mahdi Al-Humaidan, Sayed Mahdy Baqer, Ali Madan, Ibrahim Al Khatal te na koncu Ismaeel Abdullatif iz penala.

Indija je pod vodstvom Igora Štimca gostovala kod Afganistana, a taj je dvoboj završio bez pogodaka. U istoj skupini već spomenuti Katar je na vrhu skupine s devet bodova, Indija ima četiri, Kuvajt tri, a Afganistan samo jedan bod.

Kvalifikacije za SP, Azija:
Iran - Turkmenistan 4:0
Oman - Malezija 2:0
UAE - Jemen 2:1
Katar - Kuvajt 3:0
Palestina - Bangladeš 5:0
Afganistan - Indija 0:0
Irak - Filipini 1:0
Nepal - Bahrein 0:5
Saudijska Arabija - Tadžikistan 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!