Košarka

Šok za Ivičićeve Wildcatse, ispali već na početku March Madnessa, Gohlke im utrpao deset trica

Branimir Korać • petak, 22.03.2024.
Šok za Ivičićeve Wildcatse, ispali već na početku March Madnessa, Gohlke im utrpao deset trica

Prvo veliko iznenađenje ovosezonskog March Madnessa dogodilo se u Pittsburghu gdje su Oakland Golden Grizzliesi eliminirali Kentucky Wildcatse s 80:76...

Kentucky Wildcatsi bili su veliki favoriti na početku puta na NCAA turniru protiv Oakland Golden Grizzliesa, međutim podbacili su, pojela su ih velika očekivanja i nisu uspjeli svladati sastav koji će dati možda tek pokojeg igrača kojem je budućnost u košarci.

Igraj na NCAA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zvijezda večeri bio je Jack Gohlke koji je u idealnom trenutku odigrao utakmicu života i vodio Grizzliese do pobjede 80:76.

"Bili smo čvrsta momčad cijelu sezonu i upisali smo puno pobjeda u tijesnim završnicama", rekao je nakon susreta junak Golden Grizzliesa.

Gohlke je susret završio s 32 poena i tricom 10/20, a ovo je najveća pobjeda Golden Grizzliesa na NCAA turniru. U biti tek je druga, 2005. godine svladali su Alabamu pa ispali od prejakih Tar Heelsa, a sada nakon Wildcatsa čeka ih North Carolina, za koju vjeruju da je mogu iznenaditi.

Ovo je ujedno kraj puta i za Zvonimira Ivišića koji je kod >Kentuckyja dobio u ovom susretu 13 minuta i ubacio tri poena (1/1 za dva, 1/2 slobodna) uz pet skokova i dvije asistencije.

Kod Kentuckyja najefikasniji bio je Antonio Reeves s 27 poena.

NCAA:
Kentucky Wildcats (3) - Oakland Golden Grizzlies (14) 76:80

FOTO - Studentski centar, Filip Roganović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!