Nogomet

Poraz koji Štimac nikako nije očekivao: Afganistan slavio u Guwahatiju

Branimir Korać • utorak, 26.03.2024.
Poraz koji Štimac nikako nije očekivao: Afganistan slavio u Guwahatiju
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

U sklopu Azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Indija je kao priličan favorit ugostila reprezentaciju Afganistana, ali je razočarala i upisala je poraz...

Igoru Štimcu u posljednje vrijeme baš i ne ide, u posljednjih deset utakmica na klupi Indije, upisao je pobjedu u gostima kod Kuvajta 1:0, remi kod Afganistana bez pogodaka i čak osam poraza.

Igraj na Azijske kvalifikacije za SP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osmi poraz nanio mu je Afganistan koji je na gostovanje u Guwahati stigao kao autsajder, ali je uspio doći do sva tri boda, iako je gubio do 70. minute.

Indija je povela pogotkom svoje legende Sunila Chhetrija iz kaznenog udarca u 38. minuti i činilo se da ide prema očekivanoj pobjedi.

Afganistan je u drugom poluvremenu bio bolji i došao je do preokreta. Prvo je Rahmat Akbari zabio za 1:1, a onda je u 88. minuti iz kaznenog udarca Muhammad Sharif pogodio za preokret i pobjedu.

Ovo je prva pobjeda Afganistana u skupini i sada se bodovno izjednačio s Indijom u borbi za drugo mjesto. Katar je uvjerljivo prvi sa stopostotnim učinkom, a Kuvajt je na dnu s bodom manje od Indije i Afganistana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!