Nogomet

Dalić: 'Dobili smo uvid u neke igrače, tu ih je bilo 25 i svi su dobili priliku'

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.03.2024.
Dalić: 'Dobili smo uvid u neke igrače, tu ih je bilo 25 i svi su dobili priliku'
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zlatko Dalić nakon osvajanja turnira u Kairu mogao je biti vrlo zadovoljan. Hrvatska je u finalu bila bolja od domaćina i zasluženo slavila s 4:2...

Hrvatska je u lijepoj atmosferi nadigrala Egipat i stigla do pobjede 4:2. Iako je ovo bio prijateljski turnir, izbornik je jako zadovoljan kako je to izgledalo.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Pobjeda i dobra utakmica, 80 tisuća ljudi na stadionu, čast je ovo da nakon 12 godina u Egiptu budu navijači, igrali smo dobro što je najvažnije i ovo nama puno znači. Dečki su to jako dobro odradili i ja sam jako zadovoljan."

Početak nije bio sjajan, ali kada je Hrvatska došla na radnu temperaturu, pokazala se kvalitetnijim protivnikom.

"Krenuli smo loše primili smo gol nakon prekida i doveli se u tešku situaciju, i to je ono što moramo popraviti, ali vratili smo se kasnije te bili kvalitetniji nego protiv Tunisa, bilo je puno šansi, raznovrsnosti, okomitosti, bili smo na visokom nivou. Drugo poluvrijeme je bilo možda za nijansu slabije, ali dali smo četiri gola, iskoristili smo svoje šanse. Mislim da nakon ovoga možemo biti jako zadovoljni. Hvala dečkima na sjajnih deset dana u ponašanju i pristupu. Bili smo svi spremni za Abu Dhabi i fascinantno je što nitko nije rekao niti jednu riječ što idemo u Egipat. Svi su šutjeli, došli su ovdje, odradili su vrhunski i hvala im na tome."

Dalić ističe kako neke stvari treba još popraviti, ali u globalu je zadovoljan.

"Imali su oni još jednu šansu kod 1:0, pogodili su stativu, sve iz naših grešaka, neki kratki pasevi nisu bili točni, što je malo čudno za nas. Kasnije je bilo puno bolje, moramo biti s ovim sretni. Dobili smo uvid u neke igrače, što i kako mogu, to smo htjeli. Veseli me da je tu bilo 25 igrača i svi su dobili priliku", istaknuo je za Novu TV.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!