Rukomet

Rukometaši Zagreba u spektaklu u Areni dočekuju Montpellier

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.03.2024.
Rukometaši Zagreba u spektaklu u Areni dočekuju Montpellier
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Velika utakmica je pred ruikometašima Zagreba. U Arenu dolazi Montpellier u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka...

Nokaut faza rukometne Lige prvaka dolazi u Zagreb. Nije prošlo puno vremena kako je Zagreb u Ligi prvaka bio samo sudionik, imao sezonu sa svih 14 poraza u skupini, no nakon što je dotaknuo samo dno, počeo se dizati i od tada je u uzlaznoj putanji.

Igraj na Zagreb - Montpellier na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I prošle sezone bio je blizu prolazu u osminu finala, ali u završnici je posustao i nije iskoristio dobru priliku. Ove sezone grupna faza bila je odlična, upisane su neke impresivne pobjede i Zagreb je apsolutno zasluženo među 12 najboljih europskih momčadi.

Nastup u grupnoj fazi završio je na petom mjestu, a do posljednjeg kola bio je u igri čak za treću poziciju. Za to je trebao pobjedu u Kielu te istovremeno kikseve PSG-a i Kielcea, ali ništa od toga nije se dogodilo i Zagreb je ostao na petom mjestu. Iza sebe ostavio je budžetom moćnije Szegeda i Kolstada dok je jedino Eurofarm Pelister bio nekonkurentan i ponovio je Zagrebovu sezonu 0-14.

Tijekom sezone i bolje momčadi od Montpelliera ostavljale sui bodove u Areni, svladan je veliki PSG, Aalborg nije uspio slaviti u Zagrebu, Kolstad i Szeged upisali su ružne poraze i hrvatski prvak ima razloga za optimizam.

Međutim i Montpellier također ima podlogu za optimizam. Riječ je o vrlo dobroj momčadi s nizom sjajnih pojedinaca koje predvode Valentin Porte, Lenne, Fernandez, Načinović, Monte, Skube...

Uostalom, Montpellier je četvrto mjesto u skupini i dvoboj protiv Zagreba osigurao gostujućom pobjedom kod Barcelone što dovoljno govori o njegovoj snazi i kvaliteti.

Što su rekli

Andrija Nikolić, trener Zagreba: "Zadnjih nekoliko dana potpuno smo fokusirani na Montpellier. Imamo malih problema s bolestima i ozljedama, ali generalno mislim da je ekipa ok i da ćemo do srijede biti svi zdravi. Nakon dugo godina igramo osminu finala i vjerujemo u sebe i u to da možemo nastaviti sanjati ovaj divan san. Kao i kod svakog odlaska u reprezentacije igrači se vrati pomalo ispražnjeni, ali mislim da smo se do sada već uspjeli prebaciti u ovaj klupski način funkcioniranja i da nam to neće predstavljati problem protiv Montpelliera. Što se njih tiče mogu reći da se radi o odličnoj ekipi, borbenoj koja puno trči. Imaju nekoliko izrazito kvalitetnih individualaca koji su u stanju konstantno stvarati višak u igri jedan na jedan na što trebamo posebno obratiti pozornost. U prvom redu mislim na Brazilca Montea Dos Santosa, ali isto vrijedi i za Diega Simoneta koji im se sada vratio. Pokretač gotovo svih njihovih akcija je Staš Skube, krila su im odlična, kao i pivoti naš Načinović i Karl Konan koji je zapravo vanjski igrač, ali prinudno i jako dobro može odigrati i na poziciji pivota."

Mjesto, vrijeme, suci

Zagreb, Arena, 20:45

Suci: Jesper Kirkholm Madsen, Henrik Mortensen (Danska)

Prošli dvoboj

U sezoni 2021/2022 Montpellier i Zagreb igrali su zajedno u skupini i Francuzi su slavili u oba susreta. U Zagrebu je bilo 22:25, a u Francuskoj 24:23.

Prognoza

Zagreb kod kuće u ovakvoj sezoni može igrati sa svakim. Nitko mu ne može oduzeti uvjerenje da može do pobjede u ovom susretu i prednosti uoči uzvrata.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

GOG25:33Barlinek Industria Kielce
RK Zagreb27:27Montpellier
OTP Bank Pick Szeged30:37Telekom Veszprem
Orlen Wisla Plock26:30Paris Saint-Germain

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!