Nogomet

Široki Brijeg uspješniji od Lokomotive u prvom kolu Memorijala Hrvoja Ćustića

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 03.04.2024.
Široki Brijeg uspješniji od Lokomotive u prvom kolu Memorijala Hrvoja Ćustića

Odigran je još jedan dvoboj na Memorijalnom turniru Hrvoje Ćustić, u Polači su se sastali Široki Brijeg i Lokomotiva, a slavili su Širokobriježani...

Grupa B kojoj je domaćin bila Polača sa svojim stadionom Bičine, na kojem je prvo kolo započelo utakmicom zagrebačke Lokomotive i gostiju iz BiH Širokog Brijega. Oblačno jutro i vlaga u zraku, a na prvu utakmicu stiglo je stotinjak gledatelja.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom poluvremenu igrači Lokomotive imali su stalnu dominaciju i loptu u svom posjedu. Gradili su prilike, u prvih 20-ak minuta stvorili izgledne situacije i uputili 5-6 udaraca prema golu od kojih tri u okvir. Igrači Širokog su uglavnom pokušavali iz kontranapada jer su se branili i igrali plitku obranu, tako da su uputili tek jedan udarac prema protivničkom golmanu.

Drugi dio susreta je za Široki krenuo puno bolje, krenuli su otvorenije i počeli su stvarati pritisak, tako je u 47. minuti Marić nogometnom bravurom izbacio dvojicu svojih čuvara i postigao pogodak s vrha 16-erca.

Igrači Lokomotive taj rezultatski minus doživjeli su kao dodatni poticaj i nakon tri minute Adam Kulaš poravnava rezultat. U sljedećim minutama, obje ekipe su igrale agresivnije i otvorenije te tražile pobjedu.

Jedan nesporazum u zadnjoj liniji obrane i krivo dodavanje između braniča Lokomotive, iskoristio je napadač Širokog i na kojemu je u 64. minuti napravljen prekršaj za jedanaesterac. Nitko od igrača na terenu, ni na klupi, nije negodovao na odluku suca, a kazneni udarac za konačnih 1:2 pretvorio je Luka Perko. Utakmicu možemo ocijeniti fer i korektnom, a tu činjenicu potkrepljuje i jedan pokazani žuti karton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!