Nogomet

Sopić: 'Hajduk će doći pobijediti. Pjaca? Nećemo ući ni u kakav rizik'

Petar Jenjić • petak, 05.04.2024.
Sopić: 'Hajduk će doći pobijediti. Pjaca? Nećemo ući ni u kakav rizik'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Trener Rijeke Željko Sopić najavio je derbi 29. kola SuperSport HNL-a protiv Hajduka. Osvrnuo se i na finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama, kao i stanje Marka Pjace...

Pred Rijekom je utakmica 29. kola SuperSport HNL-a. Najzanimljiviji dvoboj ovog vikenda donosi im gostovanje Hajduka, a susret je najavio trener Željko Sopić.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bez obzira na tri poraza Hajduka u nizu, to je uvijek Hajduk. Očekuje nas teška utakmica gdje ćemo morati biti bolji od Lokomotive u kupu. Vjerujem u svoje igrače i nadam se da ćemo polučiti dobar rezultat."

Stanje s Markom Pjacom...

"Nakon utakmice je napravio magnetsku rezonancu i pokazala je da nema prevelikih oštećenja, ali on ima bolove. Jučer je napravio terapiju, nije bio na treningu. Ostavio sam ga s obitelji u Zagrebu i vratio se jučer popodne na Rujevicu. Sigurno nećemo ući ni u kakav rizik, ako se pokaže da neće biti spreman."

Raspodjela minutaže s obzirom na naporan tjedan?

"Kad dobijete utakmicu, sve ide po planu. Nemamo nikoga osim Pjace ozlijeđenog. Imali smo neke koji su dobili šansu na prvoj utakmici, neki na drugoj. Sve u svemu su momci to dobro odradili, s 11 najboljih ćemo istrčati pa tko koga. Imali smo lakšu regeneraciju s jednim igračem, drugi su napravili normalan trening. Za sada je sve u redu."

Rasprodana Rujevica.

"Zahvalio bih se navijačima. Zaboravio sam prošlu utakmicu, bio sam pod dojmom ozljede Pjace jer mislim da je puno toga pretrpio i nije mu bilo lagano kroz karijeru, ali jedna respektabilna brojka navijača za radni dan, mislim da ih je bilo jednako kao protiv Rudeša. Njima kapa do poda, a ovi dečki su to zaslužili. Dobro se dobrim vraća, ali nije tako jednostavno napuniti stadion. Nije bitno protiv koga igramo, ali mislim da bi Rujevica bila rasprodana."

Što očekivati od Hajduka?

"Ne znam, nisam trener Hajduka, stvarno ne znam. Hajduk će doći pobijediti, to je jedino normalno, a od svojih očekujem da od početka idu po tri boda. Tablica i forma padaju u drugi plan kad sudac označi početak. Tko bude bolji, pobijedit će, to je to."

U polufinalu protiv Lokomotive, Rijeka je napravila 12 prekršaja u prvom poluvremenu, a protivnik samo jedan.

"Stvarno nisam išao za sucem, nemam pojma. Kad odgovaram, morate biti zadovoljni s odgovorom. Ako niste, šaljite u inbox."

HZSN poslao je priopćenje vezano za Sopićevo ponašanje na davanju izjava poslije utakmice protiv Lokomotive.

"Već tri dana ne spavam, baš sam potresen", rekao je u svom stilu.

Sve osim pobjede neuspjeh?

"Mi ćemo svakako ići po pobjedu, ali ako se bavite sportom, tu ima uspjeha i padova. Ne možete svaki put gledati kroz prizmu uspjeha. Kroz karijeru sam imao svega i ako mislite da je svaki pad baš pad, nije. Kroz to nešto naučite."

Dinamo je veliki konkurent.

"Ja i dečki gledamo utakmicu po utakmicu. Gledam svoju momčad, tamo gospodin Jakirović gleda svoju momčad. Pokušat ćemo uzeti što više bodova do kraja prvenstva. Nije bitno s kim igramo i nadamo se da će to na kraju biti dovoljno."

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa igrat će se 15. i 22. svibnja.

"Kako je nama, tako je i njima. Jučer sam pričao s Jakirovićem i dotakli se toga. Bio bih najsretniji da igramo 7. i 22. svibnja, ali ne zato što mi nešto ne odgovara, nego bi izborniku Daliću da igrači ne dođe nakon pet utakmica u nizu. Ljudi su donijeli takav kalendar, igramo tada."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!