Košarka

UConn brani naslov, Purdue traži prvu titulu

Petar Jenjić • nedjelja, 07.04.2024.
UConn brani naslov, Purdue traži prvu titulu
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Odigrane su polufinalne utakmice Final Foura za naslov sveučilišnog prvaka. U finalnom dvoboju snage će odmjeriti Purdue i UConn koji su bili bolji od N.C. Statea odnosno Alabame...

Plasman u finale NCAA završnog turnira izborio je Purdue koji je slavio protiv N.C. Statea rezultatom 63:50. Kao što to sugerira i rezultat, nije to bila pretjerano efikasna utakmica na obje strane.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Purdue je imao dosta izgubljenih lopti i promašenih šuteva, ali i takav je bio bolji od protivnika koji nikako nije uspijevao pronaći pravu napadačku igru.

Zach Edey predvodio je pobjedničku ekipu s 20 koševa i 12 skokova, dok je Lance Jones dodao 14 poena. DJ Horne s 20 koševa i šest skokova bio je najbolji kod poraženih.

Još jednu pobjedu dvoznamenkastom razlikom upisao je UConn koji je kao branitelj naslova izborio finalnu utakmicu. Bio je bolji od sveučilišta Alabama rezultatom 86:72.

Momčad je predvodio Stephon Castle s 21 košem i pet skokova, dok je 18 poena i pet skokova dodao Donovan Clingan. Najbolji je kod Alabame bio Mark Sears s 24 koša i pet skokova.

UConn je do sada kroz povijest pet puta osvajao naslov sveučilišnog prvaka. S druge strane, Purdue nikada je bio prvak, a samo je 1969. godine igrao finale.

Utakmica za titulu igra se u noći s ponedjeljka na utorak.

NCAA:
Purdue - N.C. State 63:50
UConn - Alabama 86:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!