Nogomet

Livakovićev Fenerbahče ublažio poraz u sjajnoj utakmici u Pireju

Petar Jenjić • četvrtak, 11.04.2024.
Livakovićev Fenerbahče ublažio poraz u sjajnoj utakmici u Pireju
Foto: EPA

Odigrane su dvije prve utakmice četvrtfinala Konferencijske lige. Olympiakos i Fenerbahče definitivno su ponudili zanimljiviji dvoboj u odnosu na Viktoriju Plzen i Fiorentinu koji su odigrali bez pogodaka...

Fenerbahče nije bio u dobroj situaciji nakon 57 minuta igre u gostima kod Olympiakosa. Grčka ekipa vodila je s 3:0, ali gosti su uspjeli s dva pogotka ublažiti poraz i povećati šanse u uzvratnom dvoboju.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Olympiakos je poveo u osmoj minuti susreta. Manjak koncentracije i loše dodavanje Caglara Soyuncua donijelo je loptu Konstantinosu Fortounisu koji je dobro opalio s 20 metara u sami kut. Neobranjivo za Dominika Livakovića.

U 32. minuti domaćin je podebljao vodstvo. Sjajno je asistirao Fortounis za Stevana Jovetića koji je izbjegao zaleđe. Soyuncu je zakasnio izađi na vrijeme, a crnogorski napadač poslao loptu ispod Livakovića.

Nakon što je hrvatski vratar spasio svoju momčad obranom u 51. minuti poslije greške obrane. Još jedna slaba reakcija u zadnjoj liniji turske obrane koštala je Fener primljenog pogotka. Ovoga puta poentirao je Chiquinho kojem je to bio prvi gol sezone. Igrala se 57. minuta.

I onda je praktički iz ničega Panagiotis Retsos skrivio penal, siguran realizator bio je Dušan Tadić za 3:1 Fenerbahčea. Turska momčad nakon toga je preuzela inicijativu te nakon dobre akcije u 74. minuti smanjila još malo zaostata. Ovoga puta zabio je Irfan Can Kahveci.

U drugom dvoboju koji se igrao u istom terminu, Viktoria Plzen bila je domaćin Fiorentini, a taj dvoboj završio je bez postignutih pogodaka.

Konferencijska liga, četvrtfinale:
Olympiakos - Fenerbahče 3:2
Viktoria Plzen - Fiorentina 0:0

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Konferencijska liga, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Viktoria Plzeň0:0Fiorentina
Olympiakos3:2Fenerbahçe
Aston Villa2:1Lille
Club Brugge1:0PAOK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!