Nogomet

Kotarski obranio penal, Club Brugge ipak nosi prednost na uzvrat

Petar Jenjić • četvrtak, 11.04.2024.
Kotarski obranio penal, Club Brugge ipak nosi prednost na uzvrat
Foto: Pixsell

Dominik Kotarski obranio je kazneni udarac u utakmici njegovog PAOK-a protiv Club Bruggea. Belgijska ekipa ipak je stigla do pobjede u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Konferencijske lige...

Club Brugge - PAOK 1:0

Club Brugge nosi na uzvrat minimalnu prednost nakon što je na domaćem terenu slavio protiv PAOK-a s 1:0. Ta je razlika definitivno mogla biti i veća, da je domaćin iskoristio najbolje šanse.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaćin je poveo nakon nešto više od pet minuta igre, Ferran Jutgla uposlio je Huga Vetlesena koji je krasno pogodio za 1:0. Udarac je išao u kut, neobranjivo za Dominika Kotarskog.

Hrvatski vratar postao je junak svoje momčadi u 78. minuti susreta kada je obranio kazneni udarac koji je izveo Igor Thiago. Rezultat se do kraja nije mijenjao.

Aston Villa - Lille 2:1

Aston Villa i Lille odigrali su utakmicu na Villa Parku, a kao pobjednik je izašla engleska momčad koja je slavila s 2:1.

Domaćin je poveo u 13. minuti susreta, John McGinn ubacio je loptu, a glavom je u mrežu skrenuo Ollie Watkins. Iskoristila je engleska momčad slabiju reakciju protivničke momčadi. Njegov je to već 25. pogodak ove sezone.

Leon Bailey bio je asistent za drugi pogodak u 56. minuti. Ostavio je loptu za McGinna koji je dobro plasiranim prizemnim udarcem pogodio sami kut Lilleovog gola.

Činilo se da su gosti smanjili preko Gabriela Gudmundssona, ali njegov je pogodak, osam minuta kasnije, poništen zbog zaleđa. Lille je ipak ublažio poraz u 84. minuti preko Bafodea Diakite.

FOTO: RAFAIL GEORGIADES/EUROKINISS/PIXSELL

Konferencijska liga, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Viktoria Plzeň0:0Fiorentina
Olympiakos3:2Fenerbahçe
Aston Villa2:1Lille
Club Brugge1:0PAOK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!