Košarka

Zadar teško poražen kod Budućnosti na startu doigravanja u ABA ligi

Mario Borko • subota, 13.04.2024.
Zadar teško poražen kod Budućnosti na startu doigravanja u ABA ligi

U prvoj utakmici doigravanja ABA lige, Budućnost je s 31 razlike slavila protiv Zadra. MVP regularnog dijela Luka Božić imao je utakmicu za zaborav...

Doigravanje u ABA ligi otvorili su u Podgorici, Budućnost i Zadar. Crnogorska momčad slavila je s uvjerljivih 100:69. Najbolji igrač Zadrana i MVP regularnog dijela Luka Božić zabio je samo dva poena, a bez njegovog konkretnijeg učinka aktualni prvaci Hrvatske nisu mogli pružiti dostojan otpor.

Igraj na utakmice doigravanja ABA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Danijela Jusupa dobro je krenula u utakmicu i prvu dionicu igre dobila je s 23:24. U drugoj četvrtini vodstvo se izmjenjivalo, a pred kraj poluvremena Budućnost je stvorila prednost od šest razlike. Na sredini treće četvrtine Zadar se potpuno raspao, Crnogorci su napravili seriju 15:1 i tako otišli na nedostižnu razliku.

Do kraja susreta prednost je nastavila rasti, a semafor je na kraju pokazao rezultat 100:69. Kod Bijelo-plavih najraspoloženiji je bio Marko Ramljak s 14 poena, šest skokova i dvije asistencije. Po 13 koševa zabili su Dario Drežnjak i Lovro Mazalin. Božić je u 34 minute na parketu uz dva poena (šut 1/6), skupio šest asistencija i ulovio tri skoka.

Čak osam igrača kod Budućnosti je postiglo najmanje devet poena, a najraspoloženiji su bili Yogi Ferrell sa 17 koševa i Kenan Kamenjaš koji je s deset poena i deset skokova ostvario double-double učinak.

Pobjednika serije će biti momčad koja prva ostvari dvije pobjede, a uzvrat u Zadru na rasporedu je 19. travnja od 19 sati. Zadranima je ovo bio treći poraz ove sezone od crnogorske momčadi. U regularnom dijelu u Podgorici su izgubili s 30 razlike, a u Dvorani Krešimira Čosića s deset.

ABA liga, prva utakmica doigravanja:
Budućnost - Zadar 100:69 (1:0)

FOTO: Budućnost VOLI/Filip Roganović

ABA liga, doigravanje

četvrtfinale

Budućnost VOLI100:69Zadar
Crvena zvezda83:81Studentski centar
Mega Basket119:98Cedevita Olimpija
Partizan94:85Igokea
Zadar73:80Budućnost VOLI
Igokea77:101Partizan
Cedevita Olimpija71:85Mega Basket
Studentski centar-:-Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!