Coppa Italia, polufinale - uzvrati, 23.04.2024, 21:00 h
Lazio
Lazio 2:1 Juventus
Juventus

Tudorov Lazio 'skupo prodao kožu', ali ipak ostao bez finala kupa

Petar Jenjić • utorak, 23.04.2024.
Tudorov Lazio 'skupo prodao kožu', ali ipak ostao bez finala kupa
Foto: EPA

Nogometaši Lazija, pod vodstvom Igora Tudora, nisu uspjeli izboriti finale talijanskog kupa. U uzvratnom dvoboju slavili su protiv Juventusa, ali ukupan rezultat bio je na strani Stare dame...

Nakon poraza 2:0 u prvoj polufinalnoj utakmici talijanskog kupa, pred Igorom Tudorom i Lazijom bio je jako težak posao. Na Olimpicu je domaćin odigrao jako dobru utakmicu, nadoknadio zaostatak, ali je kasni pogodak Stare dame srušio nade u barem produžetke.

Igraj na Serie A na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dobar ulazak Lazija u utakmicu i vodstvo od 12. minute. Centrirao je iz kornera Luis Alberto, a najviši u skoku bio Taty Castellanos koji glavom skreće loptu u mrežu. Deset minuta kasnije sjajna šansa za Juventus, iz blizine je pucao Dušan Vlahović, no sjajno je obranio Christos Mandas.

Castellanos je mogao postići svoj drugi pogodak u 43. minuti, izašao je sam pred Mattije Perina, ali vratar Juventusa obranio je njegov pokušaj.

Novi delirij na Olimpicu stigao je u 48. minuti nakon dobre akcije domaćina. Luis Alberto lijepo je uposlio Castellanosa koji svojim novim pogotkom podebljava prednost Lazija za 2:0. Razigrao se Juventus nakon toga, a dvije šanse imao je Vlahović, no bez uspjeha.

U 82. minuti Vlahović je izašao iz igre, a ušao Arkadiusz Milik. Odmah po ulasku Timothy Weah poslao je oštru loptu kroz peterac gdje se našao poljski napadač i u prvom dodiru s loptom skrenuo je u mrežu.

Do kraja susreta Lazio nije uspio stvoriti nijednu konkretnu šansu. Sutra je na rasporedu uzvratnu dvoboj drugog polufinala između Atalante i Fiorentine.

Kup Italije, polufinale:
Lazio - Juventus 2:1 (2:3 ukupno)

Coppa Italia

polufinale - uzvrati

Lazio2:1Juventus
Atalanta4:1Fiorentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!