Nogomet

Dion Drena Beljo ne staje, svojim osmim pogotkom sezone donio pobjedu Rapidu!

Mario Borko • nedjelja, 06.10.2024.
Dion Drena Beljo ne staje, svojim osmim pogotkom sezone donio pobjedu Rapidu!
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

U devetom kolu austrijske Bundeslige Rapid Beč je gostovao kod pretposljednjeg Altacha, a pobjedu je Zeleno-bijelima donio mladi hrvatski reprezentativac Dion Drena Beljo kojem je to bio osmi pogodak sezone...

Samo četiri dana nakon pobjede na neugodnom gostovanju kod Basaksehira u Istanbulu, nogometaši Rapid Beča gostovali su u sklopu devetog kola austrijske Bundeslige kod pretposljednje momčadi prvenstva Altacha.

Igraj na utakmice austrijske Bundeslige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zeleno bijeli su dominirali u prvom dijelu, u drugom su pali, ali uspjeli su zadržati prednost koju im je u 36. minuti donio hrvatski napadač Dion Drena Beljo. Mladi reprezentativac završio je akciju iz tranzicije udarcem lijevom nogom unutar šesnaesterca. Asistirao mu je Louis Schaub.

Beljo je u 71. minuti zaradio žuti karton, a bio je velika opasnost za protivnička vrata prema kojima je pucao čak pet puta do izlaska iz igre u 88. minuti. Bio je to osmi gol sezone u 18. nastupu za bivšeg igrača Osijeka koji je u Beču na posudbi iz Augsburga.

Kolo još uvijek nije kompletirano, ali Rapid je trenutno vodeći s 18 bodova, a bez poraza je osam utakmica. Beljo je na četiri pogotka u prvenstvu koliko ih ima i Marin Ljubičić koji je u pobjedi LASK-a protiv Austrije Klagenfurt u igru ušao u 60. minuti pri vodstvu 2:0 svoje momčadi.

LASK je deveti s deset bodova. test

Austrijska Bundesliga, 9. kolo:
LASK – Austria Klagenfurt 4:0
SCR Altach – Rapid 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!