Nogomet

Kako su igrali: Hajduk

Borna Rupnik • srijeda, 21.04.2010.
Kako su igrali: Hajduk
Foto: Bruno Karadža

Igru svojih suigrača novim je pobjedničkim golom ponovno u malu sjenu gurnuo Senijad Ibričić. No, svima je ionako najvažnije da se u Šibenik putuje s nekakvom prednošću, što znači da je posao - odrađen...

Danijel Subašić: Hajdukov vratar nije bio pretjerano zaposlen čovjek, ali pravovremeno je reagirao u nekim situacijama blizu svog gola i daleko od njega. Pri jedanaestercu nije mogao ništa, Zec ga je nadmudrio i poslao u krivu stranu.

Ivan Strinić: Imao je dosta lopti u svojim nogama, pogotovo u prvom dijelu susreta. Neke je upotrijebio dobro, neke lošije, no za sve se manje propuste iskupio odličnim ubacivanjem za pogodak Marija Tičinovića.

Jurica Buljat: U solidnoj izvedbi splitskog stoperskog para Buljat je u većini slučajeva pokazao čvrstinu, iako su Zec i društvo u dvije - tri prilike imali previše prostora. Buljat je u 48. minuti zaboravio na Budišu kada je ovaj zatresao okvir gola, no sve u svemu ne može mu se mnogo toga prigovoriti.

Mario Maloča: Slično kao i kolega mu Buljat, Maloča je uglavnom bio na visini zadatka, pogotovo u 31. minuti, kada je zaustavio pokušaj Zeca koji je mogao biti itekako neugodan. No, Zec je preko njega izborio Šibenikov kazneni udarac.

Mirko Oremuš: (do 61. minute) Svoje je obrambene zadatke na desnoj strani odradio korektno, ali u ofenzivnom dijelu nije predstavljao posebnu prijetnju Šibeničanima, iako je Poklepović tražio upravo igru preko bokova. U najizglednijoj Oremuševoj situaciji na njega je pao Budiša i primorao ga na izlazak s terena.

Mario Tičinović: (od 61. minute) Ušao, vidio, zabio. Mlada je Hajdukova nada na najbolji, ali i najbrži mogući način opravdala trenerovo povjerenje i u prvom dodiru s loptom postigla gol za prvo vodstvo domaćina. Nastavio je energičnom igrom, a postao bi pravi junak utakmice da je u sudačkoj nadoknadi realizirao stopostotnu šansu za 3:1.

Josip Skoko: Iskusni veznjak bio je očekivano siguran u duelima i kapetanski nepopustljiv. Opet se vrlo dobro postavljao na sredini terena. Dva mu udarca nisu "sjela", a nesebično je poslužio Tičinovića u 94. minuti.

Marin Ljubičić: Nije bio posebno uočljiv, no odrađivao je trkačke zadatke. Nakon pola sata igre jednom je pogreškom zakuhao nezgodnu gužvu pred Subašićem, a u drugom dijelu propustio je realizirati izvrsnu priliku. Međutim, njegov je posljednji udarac pripremio teren za Ibričićev pobjedonosni pogodak.

Senijad Ibričić: Ključni su potezi opet bili Ibričićevo djelo. Prvu je priliku za slavu imao u prvom poluvremenu, kada je nakon ne posebno dojmljive igre uspio izboriti jedanaesterac, ali ga i promašiti. U nastavku je pokušavao više preuzimati igru na sebe, a titulu spasitelja pripisao si je hladnokrvnom reakcijom kod drugog Hajdukovog gola.

Florin Cernat: (do 70. minute) Uobičajena predstava rumunjskog nogometaša koji nije impresionirao trkom, ali je podijelio nekoliko vrlo preciznih i upotrebljivih lopti. Izašao je kada je Hajduk morao podići ritam kako bi lovio drugi pogodak.

Srđan Andrić: (od 70. minute) Nije se stigao puno isticati, no Hajduku je ionako najvažnija sama činjenica da je spreman za igru.

Anas Sharbini: (do 83. minute) U prvom je poluvremenu ostavio pozitivan dojam nekim kvalitetnim trenucima, uključujući i jedan iznimno opasan udarac. Povremeno se trudio i jednostavno, brzo odigravati lopte, no kasnije je polako nestajao.

Marin Tomasov: (od 83. minute) Igrao premalo za ocjenu.

Ante Vukušić: Trudio se i lijevo i desno i u sredini, no ostao je prilično nevidljiv i bez konkretnog učinka, ne računajući pokušaj iznuđivanja najstrože kazne na samom otvaranju utakmice te jedno nedovoljno dobro primanje lopte u izglednoj prilici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!