Nogomet

Ibričić i treneri složni: "Odlična utakmica"

Bernard Jurišić, Tomislav Pacak • srijeda, 21.04.2010.
Ibričić i treneri složni: "Odlična utakmica"
Foto: Duje Bonačić

Iako su obje momčadi imale za čime žaliti, s 2:1 u prvoj utakmici finala Hrvatskog kupa ni Hajduk ni Šibenik nisu bili nezadovoljni, pa tako ni njihovi treneri. U izjavama za HTV neposredno nakon utakmice, oba trenera naglasila su kako su gledatelji mogli uživati u zanimljivoj utakmici...

Senijad Ibričić još je jednom bio junak Hajduka, iako je lako mogao biti tragičar. Ibro je, naime, u prvom dijelu propustio realizirati kazneni udarac, ali je u završnici postigao pogodak za pobjedu Hajduka i prednost uoči uzvrata:

"Sreća da sam zabio pogodak na kraju, pa sam se donekle iskupio. Igralo se otvoreno, bila je odlična utakmica. Šteta je da smo propustili nekoliko šansi, ali bitno je da smo pobijedili i da imamo dobre šanse na Šubićevcu. Bilo bi ljepše da nismo primili pogodak, ali imamo prednost i očekujem dobru utakmicu i u Šibeniku te, naravno, našu pobjedu."

Stanko Poklepović nije bio presretan nastupom svoje momčadi, ali je priznao da je gledateljima sigurno bilo zabavno: "Utakmica je prvenstveno bila zanimljiva, iako ja nisam presretan kako smo odigrali. Bilo je zgodno za gledatelje, a mi možemo biti zadovoljni što smo postigli pogodak pa ipak imamo prednost."

Poklepović je priznao da ga je otvorena igra Šibenika malo iznenadila: "Imali smo vrlo jakog suparnika, vjerujem da će Kup biti vrlo zanimljiv do samog kraja. Šibenik je možda igrao i preotvoreno, nastupili su čak pomalo drsko i to je rezultiralo otvorenom i zanimljivom utakmicom."

Hajduk će u Šibenik ići s minimalnom prednošću, no Hajdukov strateg smatra da je svaka prednost važna. "Pobjeda uvijek stvara zadovoljstvo, kakva god bila. No rekao sam već, tek ćemo nakon druge utakmice znati konačnog pobjednika."

Branko Karačić nije previše žalio za primljenim pogotkom jer zna da je ovo korektan rezultat za Šibenik: "Prije utakmice bismo vjerojatno bili zadovoljni ovim rezultatom. Hajduk na početku dominirao, ali kako je utakmica odmicala mi smo dobivali na sigurnosti, posebno nakon obranjenog jedanaesterca Blaževića. U drugom dijelu je bila ravnopravna utakmica, a mi smo sretni što smo si ostavili aktivan rezultat za uzvrat."

Šibenski strateg nada se da će Rabuzinovo sunce ostati u Krešimirovom gradu: "Dečki ipak prvi puta igraju ovakvo finale, nemamo iskustvo poput Hajduka, pa je logično da smo prvih 20 minuta imali određenih problema. Drago nam je što imamo nadu da pehar može ostati na Šubićevcu. Mi smo dobra klapa, sve rezultate postigli smo zahvaljujući mukotrpnom radu i za nagradu imamo mogućnost da u Šibeniku osvojimo Kup po prvi puta."

U Split su Šibenčani stigli tek 45 minuta prije početka utakmice, jer im se na putu do Splita pokvario autobus. "Kad smo izašli iz Šibenika pokvario nam se autobus i to je ta razlika između nas i većih klubova. Došli smo 45 minuta prije početka utakmice, ali smo odlučili da nas to neće poremetiti. Lijepo je čuti kad vam drugi priznaju da ste igrali otvoreno, fer i korektno i da imamo mogućnosti i mi mali klubovi pored Hajduka i Dinama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Babangida21.04.2010. u 21:35
    http://vinovo.magnify.net/video/Hajduk-Sbenik-Torcida-KOREO
    Babangida
  • Babangida21.04.2010. u 21:34
    Solidna utakmica, nista spektakluarno ali dalo se gledati, Hajduk na kraju ipak zasluzeno pobjedio
    Babangida
  • Obrisan korisnik21.04.2010. u 19:53
    Šibenik u drugoj utakmici dobija 1:0 i osvaja kup
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2010. u 19:46
    infarktno je bilo..
    Obrisan korisnik