Nogomet

Kako su igrali: Šibenik

Nikola Vlahović • srijeda, 21.04.2010.
Kako su igrali: Šibenik
Foto: Bruno Karadža

U prvoj utakmici finala Hrvatskog nogometnog kupa na Poljudu Šibenik je došao do važnog gola u gostima. U redovima Šibenika najviše su se istaknuli vratar Blažević i napadač Zec.

Goran Blažević: U osmoj minuti nepotrebno istrčao sa gola, međutim, njegov suigrač Velimir Vidić otklonio je opasnost. Odlično reagirao u 12. minuti i efektnom paradom obranio udarac Anasa Sharbinija. Na kraju prvog poluvremena majstorski obranio jedanaesterac Ibričiću. Nemoćan kod drugog gola Splićana.

Ante Bulat: Čvrst i agresivan, zaustavio nekoliko pokušaja Ivana Strinića, a u 23. minuti zaradio žuti karton. Vrlo siguran u obrambenom dijelu, odradio utakmicu bez greške.

Velimir Vidić: Pravovremen i siguran, nije dopustio da se razigra Anas Sharbini. Sve opasnosti koje su se oko njega događale sigurno otklonio, kako na zemlji tako i u zraku.

Igor Budiša: Vrlo dobro odigrao 44 minute prvog poluvremena, a onda srušio Ibričića u svom šesnaestercu. Međutim, njegovu pogrešku ispravio je vratar Blažević obranivši najstrožu kaznu. Odlično glavom pucao i pogodio gredu domaćeg gola na početku drugog poluvremena.

Ivan Elez: Uglavnom orijentiran na defenzivne zadatke koje je vrlo dobro obavio u prvom dijelu, međutim, izostala je njegova pomoć Šibeniku u ofenzivnim akcijama. Prvi gol Hajduka ide na njegovu dušu. Nije dobro pazio na Tičinovića koji mu je utekao i zabio. Puno mu je problema zadavao Tičinović u drugom poluvremenu.

Stipe Bačelić-Grgić (do 88. minute): Bivši igrač Hajduka solidno je odradio svoj zadatak u sredini terena. Dosta oduzetih lopti i zaustavljenih napada, sudjelovao u nekoliko završnih akcija, ali neuspješno.

Arijan Ademi: Rastrčan i razigran. Puno se trudio, a u nekoliko situacija napravio pomutnju u Hajdukovoj obrani. U ponekim solo akcijama pokazao da se radi o vrlo dobrom igraču. Izgubio loptu u svom kaznenom prostoru i tako postao sukrivac za drugi gol Hajduka.

Zeni Husmani: Mladi Makedonac napravio je puno "nevidljivog" posla u veznom redu. Zajedno sa svojim kolegama vodio žestoku borbu na sredini terena. U 83. minuti i njegovo ime završilo u bilježnici suca Kovačića.

Mehmed Alispahić: Veznjak Šibenika nije se baš istaknuo u prvom poluvremenu. U nastavku odlično izveo slobodan udarac iz kojeg je Budiša glavom pogodio gredu. Odradio svoj posao dosta solidno, a pet minuta prije kraja požutio.

Ermin Zec: Odmah na početku utakmice istaknuo se sa dobrim driblingom te loptom koju je provukao Marinu Ljubičiću kroz noge. Pred kraj prvog poluvremena imao dobru priliku, ali pucao je preko gola. Izborio i realizirao najstrožu kaznu za važan gol u gostima. Cijelu utakmicu zadavao mnogo problema Hajdukovim stoperima i zaradio epitet najboljeg igrača u gostujućoj momčadi.

Ivan Fuštar (do 74. minute): Pritiskao zadnju liniju Hajduka, puno se trudio i nudio u napadu Šibenika. Lukavo pucao prema vratima Hajduka u 30. minuti, ali bez konkretnog učinka.

Ivan Božić (od 74. do 90. minute): Odigrao zadnjih petnaestak minuta na Poljudu. Unio malo živosti u napad Šibenika i zaradio ozljedu.

Sandro Bloudek (od 88. minute): Igrao premalo za ocjenu.

Antonio Jakoliš (od 90. minute): Igrao premalo za ocjenu.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!