Nogomet

Bulat: "Imamo veliku šansu"

Ivana Jurica • četvrtak, 22.04.2010.
Bulat: "Imamo veliku šansu"
Foto: Martina Japundžić

Cilj Šibenčana uoči prve finalne utakmice na Poljudu bio je postići pogodak. Cilj su uspjeli ostvariti, iako postoji određeni žal što nisu ostvarili više s obzirom na prikazano na terenu. Splićani su sada u blagoj prednosti, ali nema sumnje da će Šubićevac 05. svibnja biti pretijesan da primi sve koji bi željeli pogledati uzvratni susret.

"Dali smo pogodak koji smo željeli. Da nam je netko prije utakmice ponudio ovakav rezultat odmah bismo pristali, ali tijekom cijele utakmice mislim da smo bili bolji, imali smo bolje šanse. Hajduk je promašio jedanaesterac, sreća da na kraju nismo primili gol za 3:1. Puno lakše za nas bilo bi da je Budišina lopta završila u mreži. Oni bi još više napadali, možda bi mi zabili još koji gol. Ali što je tu je. Hajduk je u prednosti, ali mi u Šibeniku nećemo srljati. Igrat ćemo pametno i imamo velike, velike šanse", kazao je igrač Šibenika Ante Bulat koji u posljednje vrijeme krpa rupu na desnom boku nastalu ozljedom Jurčevića.

Mislili su Splićani kako ih Šibenčani nemaju čime iznenaditi, ali prevarili su se. "Najvažnije je da smo ostvarili pobjedu, iako smo trebali igrati znatno bolje. Sada smo u prednosti i ja vjerujem da ćemo osvojiti Kup, ali moram priznati kako me Šibenik iznenadio svojom igrom", tvrdi jedan od najiskusnijih domaćih igrača Josip Skoko.

Udarna snaga Šibenika i ovoga je puta bio Ermin Zec koji je bio stalna opasnost za domaće stopere: "Došli smo da zabijemo gol, u tome smo i uspjeli. Igrali smo dosta dobro cijelu utakmicu i nakon gola za 1:1 nadali smo se da možemo držati taj rezultat, ali i da možemo zabiti drugi gol. Nažalost, u tome nismo uspjeli, već smo primili gol. Razočarani jesmo, ali mislim da u uzvratu imamo dosta šansi. Trebamo odigrati i u Šibeniku ovako i mislim da možemo doći do trofeja."

I dok su Šibenčani, unatoč činjenici kako su još jednom primili gol na samom kraju utakmice, spremno odgovarali na novinarska pitanja u mix zoni, Splićani dugo poslije utakmice nisu izlazili iz svlačionice.

Vratar Šibenika Goran Blažević spasio je svoju momčad od rezultatskog zaostatka na poluvremenu: "Utakmica u kojoj je Šibenik dosta dobro stajao na terenu. Imali smo šansi. Šteta što je Budiša u onoj situaciji pogodio stativu, da je to bio gol drugačije bi se utakmica razvijala. Na kraju mislim da moramo biti zadovoljni rezultatom jer imamo rezultat koji nam daje vrlo realne šanse u uzvratu."

Domaći novinari pitali su Splićanina na šibenskim vratima kako je vidio igru Hajduka. Blažević je vrlo kratko odgovorio: "Vidio sam Hajduka koji nas je pobijedio, a njihovu igru ne bih želio komentirati."

Uoči uzvratnog susreta za Šubićevcu za 14 dana Splićani su u prednosti, no, nema dileme da ćemo i tada gledati uzbudljiv nogomet, utakmicu u kojoj će na kraju i jedna i druga momčad imati priliku doći do trofeja: Šibenik svog prvog, a Hajduk prvog nakon pet sušnih godina.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!