Nogomet

Kup i ostanak u vrhu tablice glavni cilj u nastavku sezone

Maj Gašparac • četvrtak, 14.02.2013.
Kup i ostanak u vrhu tablice glavni cilj u nastavku sezone
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su izvrsno odradili prvi dio sezone u MAXtv Prvoj ligi i stigli do polufinala Hrvatskog kupa, nogometaši Lokomotive s mnogo optimizma ulaze u nastavak sezone. Pojačana povratnicima iz Dinama, Puljićem i Pekom, momčad Tomislava Ivkovića želi nastaviti s dobrim rezultatima iz prvog dijela sezone...

Treće mjesto na ljestvici MAXtv Prve lige nakon prvog dijela sezone malo tko je predviđao momčadi Lokomotive. No, mladi sastav Tomislava Ivkovića uspio je izbjeći velike oscilacije u formi i nakon prvih 19 kola izboriti treću poziciju, sa samo bodom zaostatka za drugoplasiranim Hajdukom.

Jesen i novi početak

Prvi dio sezone

3. mjesto, 9 pobjeda, 5 poraza, 5 remija
32 osvojena boda, gol razlika 27-21 (+6)

Raspored u prva tri kola

Istra 1961 - Lokomotiva
Lokomotiva - Split
Zadar - Lokomotiva

Uz dobre rezultate u prvenstvu, nogometaši kluba s Kajzerice ostvarili su vrijedan uspjeh i u Kupu. Lokosi su u tom natjecanju ostvarili svoj najbolji rezultat u povijesti i stigli do polufinala, u kojemu ih očekuje dvoboj s Cibalijom.

Nakon odlično odrađene jeseni, Lokosi s optimizmom ulaze u drugi dio sezone u kojoj žele dodatno pokazati svoju kvalitetu. Predvođeni Andrejem Kramarićem, koji zauzima prvo mjesto na ljestvici strijelaca, nogometaši kluba s Kajzerice ostvarili su vrlo dobre rezultate, a na isti način žele i nastaviti na proljeće.

Lokomotiva je pripreme za drugi dio natjecanja odradila u Rovinju i na Kajzerici. U prijateljskim utakmicama tijekom priprema zagrebačka ekipa je ostvarila i pobjede nad slovenskim prvoligašem Domžalama i mađarskim Kaposvárom.

Radom svoje momčadi u zimskoj pauzi zadovoljan je trener Ivković, koji priželjkuje uspješan nastavak sezone: "Napravili smo sve što smo namjeravali napraviti. Svi jedva čekamo početak nastavka prvenstva, maksimalno smo motivirani", izjavio je za službenu klupsku stranicu.

Došli/Otišli

Zimski prijelazni rok nije donio velike promjene u svlačionici Lokomotive. Klub su napustili Marin Tomšić koji je otišao u Radnik iz Sesveta, Pero Pejić će u nastavku sezone biti član Gorice, Ivan Lovrić zaputio se u Lučko, a Mislav Komorski je raskinuo ugovor s klubom.

Što se tiče dolazaka u momčad Tomislava Ivkovića, boje Lokomotive u nastavku sezone branit će dvojica povratnika iz zagrebačkog Dinama. To su Ivan Peko i Ante Puljić, koji su prethodne sezone bili članovi kluba s Kajzerice i u svojoj novoj epizodi u bijelo-plavom dresu bit će pojačanje trećeplasiranoj momčadi prvenstva.

Trener

Tomislav Ivković stigao je u Lokomotivu krajem prosinca 2011. godine. Na klupi zagrebačkog kluba zabilježio je vrlo dobre rezultate, prošle sezone je Lokomotivu doveo do sedmog mjesta, a ove je zabilježio najuspješniju sezonu u njenoj povijesti u HNL-u.

Ivković je uspio spriječiti oscilacije i velike padove u formi kod vrlo mlade momčadi Lokomotive i s njom u dva natjecanja zabilježio respektabilne rezultate. Nastavak natjecanja će donijeti nove izazove, kako u prvenstvu, tako i u Kupu, te će pokazati je li njegova ekipa sposobna nastaviti formu iz prvog dijela sezone.

Izazov u Kupu

Lokosi su ove sezone u Hrvatskom nogometnom kupu stigli do polufinala i time ostvarili svoj najbolji rezultat u tom natjecanju u povijesti. Za ulazak u finale natjecat će se s Cibalijom, momčadi koju su svladali u posljednjem kolu prvenstva prije zimske stanke.

Ulazak u finale Kupa bilo bi vrlo veliko dostignuće mladih Lokosa, koji su ove sezone dokazali da su sposobni za velike rezultate i da će svakoj momčadi biti vrlo težak protivnik. U Kupu Lokosi vide svoju priliku i dat će sve od sebe kako bi ju i iskoristili.

Raspoloženje u svibnju

Nakon izvrsno odrađenog prvog dijela sezone, Lokosi su najavili kako na jednak način namjeravaju nastaviti i na proljeće. Trenutno se nalaze na trećem mjestu prvenstvene tablice, poziciji koja vodi u europska natjecanja, i u polufinalu su Kupa. Uspjeh u ta dva natjecanja odredit će raspoloženje u svibnju i dati odgovor na pitanje mogu li Lokosi učiniti već uspješnu sezonu još uspješnijom.

"Dok postoje izgledi, naravno da Lokomotiva može do europske pozicije i do prvog trofeja kroz Kup. Imamo realnu šansu, potrebno je samo vjerovati", rekao je kapetan kluba s Kajzerice Leonard Mesarić, čija ekipa može s optimizmom ući u nastavak sezone.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2013. u 16:17
    lijepa želja a i ostvariva
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 09:58
    Sretno im bilo
    Obrisan korisnik
  • Kracho14.02.2013. u 09:21
    Ne treba dovlačiti igrače sa strane jer ih i u Dinamu ima dovoljno koji će biti višak, a i među izlaznim juniorima ili pak igačima Radnika će sigurno netko zaslužiti dolazak među Lokose! Naprijed Lokomotiva!
    Kracho
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 08:13
    Treće mjesto na tablici i polufinale kupa u kojem su izvukli cibaliju čija uprava ističe kako se neće koncentrirati na kup zbog brobe za opstanak. Rekao bi šanse da Lokomotiva igra kvalifikacije za EL iduće godine ogromne su. Bit će zanimljivo, ako to bude slučaj, kako će se Mamić postaviti u tom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik