Nogomet

Donja polovica lige nemoćna protiv prvih pet klubova

Josip Piršljin • ponedjeljak, 23.09.2013.
Donja polovica lige nemoćna protiv prvih pet klubova
Foto: FaH

U desetom kolu MAXtv Prve lige snage su odmjerili klubovi iz gornje polovice s klubovima iz donje. Prvih pet sastava domaćeg prvenstva odnijeli su svih pet pobjeda čime se pokazalo da liga ostaje podijeljena po tom pitanju i da će se teško netko ih donje polovice "ugurati" među prvih pet.

Kolo su otvorili još u petak nogometaši Lokomotive i Hrvatskog dragovoljca. Crni iz Sigeta su bili na dobrom putu da povežu dvije pobjede u prvenstvu nakon slavlja u prošlom kolu protiv Osijeka, ali Lokomotiva je dobila na iskustvo i pomalo sreću. Novopridošli Bačelić-Grgić je zabio prvijenac za Dragovoljce, kao i Lendrić za Lokose prije nego što je Budimir u 93. minuti ražalostio simpatizere Crnih.

Slično se ponovilo i u Koprivnici gdje je Slaven Belupo također imao prednost na poluvremenu, ali ipak je izgubio od Splita i još će morati pričekati na prvu domaću pobjedu ove sezone. Gol Petra Filipovića poništili su Vrgoč i Mate Bilić u završnici susreta. Split je tako zadržao priključak za vodećim momčadima, dok je Slaven ostao na samom začelju. To je rezultiralo otkazom Ivanu Kataliniću, a za novog trenera Farmaceuta izabran je Mladen Frančić.

Hajduk je dosta teže od očekivanog pred svojom publikom na Poljudu svladao Zadar. Bijeli su zabili tek jedan pogodak, no može se reći kako su Zadrani u drugom poluvremenu bili bolji i mogli su iz nekoliko prilika barem izjednačiti rezultat. I trener Splićana Tudor priznao je kako dojam nije bio najbolji, no Hajduku je važno da ostane u korak s Dinamom i Rijekom. Iako navijači Hajduka i Zadra možda i neće dugo pamtiti ovaj dvoboj, zasigurno će u sjećanju ostati Giorgiju Iluridzeu koji je zabio svoj prvi gol u bijelom dresu.

Nakon neugodnog poraza od Čornomoreca u Europskoj ligi Dinamo je morao "na noge" Osijeku. Modri su uspjeli pobijediti bijelo-plave i barem donekle se iskupiti navijačima za loš start u skupini Europske lige, ali ponovno su se dosta mučili. Osječani su pružili dobar otpor i da je bilo više koncentracije mogli su izvući bod, no ipak nisu uspjeli anulirati prednost Dinama koju je stvorio Soudani. Poslije dva poraza na startu novog mandata (Hajduk i Čornomorec) Ivanković je došao do prve pobjede na klupi Zagrepčana.

Derbi kola igrao su u Puli na stadionu Aldo Drosina i zbilja je opravdao tu ulogu. Gledatelji su vidjeli pet pogodaka i dva preokreta, a na kraju su slavili nogometaši Rijeke koji su time uspjeli zadržati pozitivan niz u prvenstvu poslije teškog poraza od Vitorije u Europskoj ligi. Riječani su ostali na korak iza Dinama, a do pobjede protiv rivala Istre 1961 vodili su ih Benko, Kvržić i Krstanović. Golovi Franjića i Križmana zeleno-žutima nisu bili dovoljni da izbjegnu treći poraz zaredom.

Pogodak kola

Istra 1961 nije na svom terenu uspjela pobijediti Rijeku iako je imala prednost 2:1. Za izjednačenje je pogodio mladi veznjak na posudbi iz Dinama Petar Franjić koji je snažnim i preciznim udarcem s otprilike 20 metara pronašao donji lijevi kut vratara Vargića.

Izjava kola

"Znam da će to zvučati čudno s obzirom na to da smo izgubili, ali ja sam zadovoljan. Radili smo probleme Hajduku i imali 3-4 dobre situacije koje nismo realizirali. Ovo je Zadar kakav želim gledati u budućnosti", kazao je trener Zadra Ferdo Milin nakon što je njegova momčad izgubila od Hajduka.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • javasluk27.09.2013. u 20:50
    Nažalost, Dinamu se pišu u startu 12 bodova bez borbe Da ne pomisli netko, nemam ništa protiv Lokomotive, ali imam protiv "sigurnih" bodova.ali u svakom slučaju će biti interesantno u zadnja dva ili tri kola vidjeti tko će "uloviti" bodove spasa od nekog komeme više neće trebati bodovi!? Ta... [više na forumu]
    javasluk
  • Obrisan korisnik24.09.2013. u 12:22
    zapravo kad se malo proanalizira ovih pet tekmi, svi iz gornjeg dijela tablice su se namucili i jedva osvojili bodove (dakle nisu to bile nekakve lagane pobjede) - to ipakgovori da je liga dosta neizvjesna i da svako moze dobit ili izgubit od svakoga, a klubovi iz gornjeg dijela se moraju malo jace... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2013. u 09:42
    ahahaaa ako dinamo uopće usvoji naslov. priča za malu djecu. Dinamo će imati desetak bodova prednosti na kraju. zašto? jer će hajduk i rijeka sipati bodove na "malima" u ovoj rundi i rijeka i hajduk dolaze na maksimir po poraz. Dinamo će biti prvak 120% sam siguran.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2013. u 15:17
    U svakom slucaju bit ce zanimljivo prvenstvo do kraja. I u vrhu, a i u borbi za opstanak. I to je odlično. Čak mislim da će se Dinamo jako namucit da osvoji prvenstvo, ako ga uopce i osvoji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2013. u 14:37
    I u konačnom poretku će biti manje-više PRVAK: Dinamo 2-4. Rijeka, Hajduk, Lokomotiva 5-6. Split, Istra KANDIDATI ZA ISPADANJE: Slaven Belupo, Hrvatski Dragovoljac, Zadar i Osijek
    Obrisan korisnik