Fanatik

Hansen do prve narukvice

Goran Markuš • srijeda, 29.09.2010.

Bez pogovora jedan od najpopularnijih igrača, čovjek koji je predstavio ultra-agresivan pristup pokeru i igrač koji je u posljednje dvije godine izgubio milijune na online cash igrama, djevojkama super-zgodan Gus Hansen osvojio je svoju prvu WSOP narukvicu.

Još od 1996. kad je Main Event otišao sjajnom Hucku Seedu Hansen regularno igra na WSOP-u. Međutim, dok je van Vegasa ostvario nekoliko zaista velikih rezultata, poput osvajanja trostruke krune na WPT-u, do ovog tjedna Gus se nije dočepao niti jedne zlatne narukvice.

"Sad je lakše", nakon osvajanja deset tisuća funti vrijednog No-limit Hold'em High Roller Heads-upa priznao je Hansen. Međutim i sam Gus ostao je iznenađen kako je upravo u ovom turniru, prepunom heads-up specijalista, dogurao do svoje prve narukvice.

Hansen priznaje da je putem, primjerice protiv Phila Iveyja, igrao i dosta lošiji poker nego što je naviknut, no uz malo sreće i puno znanja ipak je izborio nastup u finalu. Prvi set prošao je u potpunoj dominaciji Hansena da bi se sredinom drugog sve okrenulo i pomalo neočekivano Jim Collopy izjednačava rezultat.

Nakon pauze od tri dana zbog "obveza" obojice finalista na Main Eventu igrači su se vratili za stol i pripremljeni Collopy odmah je preuzeo vodstvo i izgradio sasvim solidan chiplead samo da bi sa slowplayanim setom naletio na riverani full-house Hansena. Nakon toga više se nije oporavio i ostalo je povijest.

Ništa manje zanimljivo nije bilo niti na Main Eventu ovogodišnjeg izdanja WSOPE-a koji je prikupio čak 346 igrača izgradivši nagradni fond od ogromna 3.460.000 funti. Pred sam kraj, očekivano, field je bio popunjen velikim pokerašima, od Freddyja Deeba i Daniela Negreanua pa sve do Barryja Greensteina, no nitko od navedenih ipak nije otišao do kraja.

Puno se buke diglo i oko Phila Iveyja te Viktora Bloma za kojeg se sumnja da je igrač koji stoji iza nadimka "Isildur1", no usprkos zaista odličnom rezultatu oba su posustala par korak prije završnog stola. Upravo za finalnim stolom za domaću publiku slavlje je bilo na pomolu. Naime, njihov James Bord uspio je dogurati na korak do narukvice i za finalni stol zasjeo je s petim najvećim stackom.

Mnogi su ga vidjeli tek iza primjerice Rolanda de Wolfea i Nicolasa Levija, no Bord je iznenadio sve i na leđima glasne publike izborio je heads-up okršaj s Fabriziom Baldassarijem. Iako je Talijan držao mirni chiplead engleski zrak kao da je pomogao Bordu koji je kao prvi Britanac osvojio zlatnu narukvicu na WSOPE-u.

Dok se opraštamo uz kratki intervju s presretnim Bordom spomenut ćemo samo i kako se trenutno održava drugi ovosezonski WPT turnir, a upravo danas krenulo se i s 1A danom na EPT-u London.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Aces HighFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!