Intervju

Miloš: "Osjećaj je predivan!"

Tanja Vučić • ponedjeljak, 25.02.2008.

Hrvatska juniorska karate reprezentacija posljednjih dana bila je ponos cijele nacije. Na Europskom prvenstvu u Trstu naši momci osvojili su zlatnu medalju u ekipnom dijelu, a isti uspjeh ostvarila je i ženska ekipa. Razgovarali smo s jednim od junaka našeg zlata, Čitlučaninom Markom Milošem...

U sastavu Pero Vučić, Leon Gajica, Vedran Turković, Rene Pernuš, Goran Božić, Marko Lučić i Marko Miloš, naši mladi karatisti su do najsjajnijeg odličja pobijedili Azerbejdžan, Švicarsku, Makedoniju, Francusku i na kraju Srbiju. U posljednja dva meča ključni borac naše repke bio je Marko Miloš, Čitlučanin, inače član Karate kluba Hrvatski dragovoljac.

Kakvi su dojmovi nakon osvojenog zlata?
"Osjećaj je jako dobar. Zadovoljan sam nastupom na prvenstvu. U pojedinačnoj konkurenciji nisam imao sreće; izgubio sam na kontakte u četvrtfinalu, ali sve se kasnije vratio u momčadskom dijelu."

Slika 1 od 2.
Foto: Tanja Vučić

Jesi očekivao zlatnu medalju u momčadskom dijelu?
"Bili smo jako dobra ekipa, imali smo sedam izvrsnih boraca koji su jaki i znao sam da ta ekipa može napraviti dobar rezultat. Sigurno da sam očekivao medalju, a potajno sam se nadao zlatu. Sve se poklopilo i fantastičan je osjećaj nakon osvajanja zlata."

Prvo kolo svladana je momčad Azerbejdžana, a nakon toga Švicarska i Makedonija.
"Nismo imali nekih većih problema protiv Azerbejdžana i protiv Švicaraca. Makedonci su bili 'tvrd orah' ali i njih smo pobijedili i plasirali se u polufinale."

U posljednja dva meča, protiv Francuske i Srbije bio si u glavnoj ulozi. U oba susreta u odlučujućem meču izborio si pozitivan rezultat.
"Da, radio sam posljednji meč, pobijedio i donio konačnu pobjedu 3:1 za Hrvatsku. U finalu sam također radio posljednji meč, skoncentrirao sam se i na kraju ostvario pozitivan rezultat."

Slika 2 od 3.
Foto: Tanja Vučić

Kakav je osjećaj raditi odlučujući meč za povijesnu medalju Hrvatske?
"Osjećaj je predivan. Svi momci su podjednako zaslužni za ovaj uspjeh. Mi smo neprestalno bodrili jedan drugoga i bili svi kao jedan. Ovo je posljednje Europsko prvenstvo za juniore po ovim pravilima i mi ulazimo u povijest. Posebno nas raduje što smo sudjelovali u ovom najvećem uspjehu hrvatskog karatea. Zlatna medalja je odlično odjeknula u Hrvatskoj. Čestitke dolaze sa svih strana i osjećam se kao da sanjam", kazao je Marko koji dodaje da osvojenu medalju posvećuje svojoj obitelji, svojim trima sestrama.

Sada slijedi borba senirosku ekipu.
"Izbornik Zdenko Horvat je izbornik i seniorske i juniorske momčadi. Ovim rezultatom smo skrenuli pozornost na sebe i nadam se da ću izboriti mjesto u seniorskoj momčadi."

Kuriozitet je taj što u sedmeročlanoj ekipi čak trojica boraca dolazi iz Hercegovine. Preciznije - iz Čitluka.
"To je zanimljivo i zaravo senzacionalno. Jednog malo mjesto kao što je Čitluk da ima tri zlatna karatista."

Uz zlatnu medalju iz Trsta, Marko je vlasnik brončane medalje sa Svjetskog prvenstva iz Turske održanog u listopadu protekle godine. Uz braću Vučić, Gorana Božića i Peru Vučića najbolji je izdanak čitlučke škole karatea i velika nada hrvatskog karatea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!