Gle, može se stvoriti i nekakav relativno normalan režim bez obzira na radni dan 8-16 (ovo govorim iz perspektive uredskog posla, da nebi bilo zabune).
Ujutro prije posla doručak malo prije 7 sati (ja tu drmnem zobene sa mlijekom i kraš expressom, ispadne kao čokolino).
Ponesem užinu (orašaste plodove) koje pojedem tamo oko 10 sati da me drži do ručka.
Ponesem i ručak (mesetina, riža/krumpir/tjestenina, sir, povrće, plus voće za desert) obično u posudi koju mogu bacit u mikrovalnu da se zagrije, znatno je jeftinije tako nego kupovati gablece (samo treba truda), to pojedem tamo oko 12-13h.
Nakon posla, 16h jedna banana, ugljikohidratna bomba prije treninga.
17-19h trening u teretani i proteinski šejk odmah nakon.
Večera u 20h, slično kao i ručak (mesetina, riža/krumpir/tjestenina, sir, povrće, plus voće za desert).
Kasni obrok u 23h, posni sir sa malo zrnatog kruha (da me spororazgrađujući oblik proteina - kazein drži do jutra).
Neznam, ovakav tip prehrane mi se čini normalnijim, da tijelo tokom cijeloga dana ima dovoljnu količinu nutrijenata, da ne "jede samo sebe" štono bi se reklo.
Što želim reći, da tijelo u nedostatku nutrijenata (a bez adekvatne fizičke aktivnosti) najprije razgrađuje mišiće, a ne masne naslage, tako da sa time treba biti oprezan pogotovo kod ovih ljetnih dijeta, nesmije se drastično rezati unos kalorija jer ćete tako samo i jedino dobiti onaj "skinny fat" izgled, tijelo će vam pojesti mišiće, a salo će ostati.
Naravno, ovo je moj pogled iz perspektive izgradnje mišićne mase, a ne nekog običnog funkcioniranja gdje nije toliko bitan dnevni kalorijski unos, niti količina unesenih, kako proteina, tako i ostalih makro i mikro nutrijenata.
[uredio Papa Bear - 18. svibnja 2020. u 19:29]